Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Direktor Rosić doneo sreću iz Brisela

Tradicionalno CEV Gala veče održano je u “Centru lepih umetnosti Bozar” u Briselu, a to je bila idealna prilika da se najboljima u svetu odbojke uruče i priznanja.

Ceremonija organizovana u glavnom gradu Belgije nastavlja tradiciju započetu pre skoro tri decenije – izvlačenjem parova za grupnu fazu CEV Lige šampiona. Na svečanosti su bili prisutni kao domaćin predsednik CEV Aleksandar Boričić i prvi čovek FIVB Ari Grasa, kao i mnogobrojne zvezde svetske odbojke.

Predstavnika na CEV Gala večeri imala je i Crvena zvezda. Nikola Rosić, generalni direktor našeg kluba prisustvovao je izvlačenju parova Lige šampiona, a imao je priliku da razgovara i razmeni iskustva sa najboljima iz sveta odbojke, kao i sa čelnim ljudima ostalih elitnih klubova Evrope.

Najkvalitetnije evropsko takmičenje kao što je poznato zahvaljujući uspehu odbojkašica, već od sledećeg meseca igraće se i u Ljutice Bogdana.

Prvakinje Srbije u 1. kolu kvalifikacija dočekuju finskog predstavnika Polki iz Kusama. Prvi meč igra se 18. oktobra u Beogradu, a revanš 26. oktobra u Rovanijemiju, s obzirom da Polki nema halu u svom gradu.

U konkurenciji odbojkašica biće odigrana tri kola preliminarne runde elitnog takmičenja. Dva pobednika 2. kola kvalifikacija izboriće plasman u grupnu fazu, dok će poražene ekipe iz 2. kola u međusobnom duelu u 3. kolu odrediti još jednog učesnika grupne faze.

Crvena zvezda će, ukoliko trijumfuje u prva dva kola igrati u C grupi Lige šampiona 2023. sa Vakifbankom, Novarom i Potsdamom. U slučaju da plasman ostvari kao pobednik mečeva 3. kola, srpski šampion će igrati u D grupi sa Fenerbahčeom, Lođem i Štutgartom.

Inače na Gala večeri u Briselu dodeljene su i nagrade najuspešnijima u minuloj sezoni. Za najboljeg odbojkaša proglašen je Kamil Semenjuk. Primač servisa ZAKSE iz Keđeržina i reprezentacije Poljske, osvojio je ranije ove godine drugu uzastopnu titulu Lige šampiona dok je sa selekcijom svoje zemlje – nedavno bio drugi na Svetskom prvenstvu.

Za najbolju odbojkašicu proglašena je Šveđanka Izabel Hak, koja je osvojila čak pet trofeja sa ekipom Vakifbank iz Turske.

The post Direktor Rosić doneo sreću iz Brisela appeared first on SD Crvena zvezda.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment