Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаијева статистичка магија

Славила је Црвена звезда против Напретка на стадиону “Рајко Митић” са 1:0 у оквиру 12. кола Суперлиге Србије, а према статистичким параметрима Звездин магико – Александар Катаи је још једном заблистао и био најбољи играч на травнатом тепиху Маракане.

Навикао нас је Александар Катаи на мајсторије у црвено-белом дресу, а неретко смо уживали у њима и дивили се потезима играча са бројем десет на леђима. На дуелу против крушевачког Напретка један од најефикаснијих играча у новом миленијуму почастио нас је асистенцијом за Александра Пешића која је била вредна важна три бода. Чак седам проигравања у казнени простор противника имао је Катаи, што износи високих 78 процената. Од тога два кључна са којима је довео саиграче у прилику за погодак. Када су у питању преносне лопте Звездина десетка је имала максималан учинак.

У осталим статистичким сегментима игре, Катаи је у самом врху фудбалера са највећим процентом тачних додавања који износи 75 процената. Највише је комбиновао са Кангом, Родићем и Иванићем, а томе сведочи да смо имали укупно 45 искреираних напада по левом боку. Супериорност леве стране Црвене звезде је већ позната, а када Катаи и Иванић заједно делују у пољу црвено-бели изгледају моћно. Томе сведочи да нису имали ниједно погрешно додавање када су комбиновали међусобно.

Гледали смо Катаија претходне сезоне како постиже три гола главом на једној утакмици, а да је скок игра нашег Магика на највишем нивоу показује број максимално добијених важдушних дуела на сусрету против Напретка.

Када се подвуче црта, Александар Катаи је према статистичким параметрима био најбољи фудбалер на терену, те можемо да се послужимо старом изреком примењеној у најважнијој споредној ствари на свету: “Форма је пролазна, класа је вечна”.

The post Катаијева статистичка магија appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment