Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Раднички Крагујевац – Црвена звезда Грундфос 30:29 (16:15)

У оквиру дербија 2.кола АРКУС лиге у крагујевачкој хали „Језеро“, Раднички је савладао Црвену звезду после преокрета и неизвесне завршнице – 30:29 (16:15). Десет секунди пре краја црвено-бели су имали седмерац за изједначење који нису искористили.

Нису успели изабраници Ратка Ђурковића да крунишу бољу игру и бољи период сусрета у победу и тиме потврде одличан старт сезоне. Имала је Црвена звезда три гола предности у 52.минуту, али од тада није постигла погодак. Укључујући и седмерац за изједначење.

Повели су домаћини 2:0, и до средине полувремена смо гледали резултатску клацкалицу, да би се у другој половини одлепили црвено-бели. Никола Перић је и овај меч одлично почео, у првом полувремену забележио девет одбрана, унео сигурност, коју су у нападу валоризовали Ђуровић, Ненадић и Сегал. Успешно су контролисали предност и утакмицу до самог финиша и 28.минута када је пад концентрације коштао три брза и јефтина гола која су донела Радничком 16:15 уз звук сирене за полувреме.

Од 16 голова црвено-бели су шест примили из контранапада, три из седмерца и три после „друге лопте“ и одбитка.

Није то пореметило екипи Ратка Ђурковића која се одмах вратила у наставку и преокренула резултат везаним головима Канкараша на 17:19 у 35.минуту. У неколико наврата нису успевали црвено-бели да повисе на +3 и покушају да се одлепе, некако је Раднички користио „рупе“ у критеријумима и играча више, о чему говори однос о искључењима (16 минута Црвена звезда, 6 Раднички). Било је неколико нејасних одлука попут две ситуације у којима је био Мајдуб – дупла у контранападу и узета лопта, када је свиран аут. Када је напокон Ђуровић донео три гола предности са два везана гола у 51.минуту, деловало је да ће Црвена звезда привести меч крају, али уследила су два седмерца и два искључења која су сачувала Раднички у игри. Драшко Ненадић је симултанком погодио за 26:29 и то је, испоставиће се, био последњи гол на мечу за Звезду. Златановић је зауставио ударце Шмигића и Мајдуба са крила, нису прецизни били ни Кнежевић и Панић. Баруџић је искористио седмерац, на другој страни на десет секунди пре краја Панићев ударац са седам метара је зауставио Златановић и Раднички је дошао до прве победе.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Бранко Канкараш са 6 голова, Ротем Сегал је постигао пет, Драшко Ненадић и Мирко Ђуровић по 4.

Противник у 3.колу, у петак од 17 часова, је екипа Југовића из Каћа.

РАДНИЧКИ КРАГУЈЕВАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС 30:29 (16:15)
Крагујевац, хала: „Језеро“. Гледалаца: 300. Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) и Александар Панџић (Зрењанин). Искључења: Раднички 6, Црвена звезда 16 минута. Седмерци: Раднички 6(6), Црвена звезда 3(2).

РАДНИЧКИ: Маљевић, Грубор 3, Станисављевић 8(2), Продановић, Мутавџић, С.Ђерић, Мојсиловић, Касаловић 3, Баруџић 7(4), Кнежевић 1, Утвић 4, Л.Ђерић, Станојев 4, Васиљевић, Јовановић, Златановић. Тренер: Жикица Милосављевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 4, Симић 3, Ненадић 4, Мајдуб 1, Колунџић, Панић 3(2), Гемаљевић, Јелић, Сегал 5, Шмигић 1, Благојевић, Вучићевић, Кнежевић 2, Перић, Шљукић, Канкараш 6. Тренер: Ратко Ђурковић

The post Раднички Крагујевац – Црвена звезда Грундфос 30:29 (16:15) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment