Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јован Шљивић међу најталентованијим фудбалерима на свету

Сваке године, еминентни британски лист „Гардијан“ објављује листу од 60 најталентованијих играча на свету у одређеном годишту, а овог пута је ту и наш Јован Шљивић.

Иако још увек има 16 година, већ сада је један од најбољих фудбалера нашег развојног тима Графичара и крупним корацима иде ка томе да постане првотимац Црвене звезде. Врло брзо се Шљивић прилагодио на сениорски фудбал и направио скок од кадета Црвене звезде до првог тима Графичара за који је у досадашњем делу сезоне на девет утакмица постигао четири гола и уписао две асистенције. Такође, већ сада наступа за старију генерацију репрезентације Србије, а у сезони за нама је био један од најбољих фудбалера и наше кадетске селекције која је освојила титулу, али и националног тима за дечаке до 17 година који је стигао до полуфинала Европског првенства.

Гардијан га описује као једног од „најсигурнијих“ талената из Србије у смислу тога да се већ сада истиче техником и креативношћу. Додају да је реч о витком, покретљивом и свестраном плејмејкеру који је заиста јак на лопти, али и способан да дрибла у пуној брзини, те да својим додаванима проналази непредвидива решења.

Јован Шљивић је рођен 14. октобра 2005. године и у Звезду је као једанаестогодишњак стигао из родног Крушевца. Пођеднако се добро сналази и као „десетка“ и као „осмица“, тако да ће време показати на којој ће се позицији у потпуности профилисати, али нема сумње да је реч о будућности, како Црвене звезде, тако и српског фудбала.

The post Јован Шљивић међу најталентованијим фудбалерима на свету appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment