Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Гостовање Мачви, наставак лова на нову дуплу круну!!!

Након двонедељне репрезентативне паузе, клупски фудбал је поново у центру пажње. Фудбалери Црвене звезде настављају поход ка одбрани дупле круне, где ће сутра од 16 часова на Градском стадиону у Шапцу, одмерити снаге са екипом Мачве, у оквиру 1/16 финала овогодишњег издања Купа Србије.

Иако у досадашњем делу сезоне играју по принципу топло-хладно, нико у табору црвено-црних из Шапца унапред не помишља на капитулацију.
Напротив, него ће покушати да изненаде браниоца трофеја, Црвену звезду, као што су то урадиле њихове колеге у сезони 2017/18 , када су у четвртфиналу били бољи након извођења једанаестераца, пошто је регуларних деведесет минута завршено без голова.
Занимљив податак је и то да су капитен Мачве, Милош Адамовић и штопер Игор Ристивојевић били актери тог меча, док су са друге стране били наш капитен Милан Борјан, Ненад Крстичић, Славољуб Срнић и Александар Пешић.
Куп је специфично такмичење у којем условно речено мање екипе виде своју шансу да изненаде фаворита, па су изненађења итекако могућа, као што је то био данас случај у Сремској Митровици и ако верујемо да црвено-бели неће ништа препустити случају и да ће питање проласка у 1/8 финала решити у регуларном делу сусрета.

Екипа Мачве успела је да задржи прволигашки статус, након одиграног плеј-аута у којем су заузели десету позицију на табели.
Иако су током прелазног рока ангажовали неколико проверених прволигашких имена, Мачва се мучи са проналаском праве форме. У до сада одиграних десет кола, остварили су по три победе и три ремија, као и четири пораза, па са 12 бодова заузимају десету позицију колико има и осмопласирана екипа Рада, с тим што Шапчани имају утакмицу мање.
Најбољи стрелац екипе је Лука Пејовић са четири постигнута гола, који је током летњег прелазног рока стигао из Радничког из Сремске Митровице, а прати га још један новајлија, Павле Радуновић који је постигао три поготка.

Црвена звезда и Мачва до сада су одиграле десет утакмица.
Наш тим је славио на девет мечева, док је екипа Мачве победила на само једном сусрету и то након бољег извођења једанаестераца.
Прва утакмица између Црвене звезде и Мачве одиграна је 14. октобра 2017. године на стадиону „Рајко Митић“, а црвено-бели су славили резултатом 4:0.
Голове за наш тим постигли су Ричмонд Боаћи, Александар Пешић, Лука Илић, док је четврти гол био дело дефанзивца Шапчана, Радоша Протића, који је погодио мрежу своје екипе.
Последњи пут, црвено-бели и фудбалери Мачве састали су се 11. марта 2021. године, такође на Маракани у оквиру 22. кола националног шампионата, а наш тим је славио идентичним резултатом као и у првом мечу, 4:0.
Стрелци за наш тим били су Милан Павков, Алекса Вукановић, док је Александар Катаи мрежу Шапчана погађао два пута.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде, након победе против Напретка, добили су краћи предах, да би се вратили тренинзима, где су брусили форму пред наставак борбе на три фронта, где их у згуснутом распореду очекује велики број мечева до одласка на зимску првенствену паузу, која ће ове године доћи раније због Светског Првенства у фудбалу, које се ове године одржава у Катару.
Дуел против Мачве представља идеалну прилику за жаргонски речено хватање залета пред надолазеће изазове како у шампионату Србије где наш тим заузима прву позицију, тако и у Лиги Европе, где ће следећег Четвртка пред пуним трибинама стадиона ,,Рајко Митић” тражити победу против лидера групе Х, екипе Ференцвароша.

Пред сусрет са екипом Мачве, тренер наших фудбалера, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

– Момци су добро радили и имају све похвале од мене. Сад је тренутак да се рад преточи у добру игру и континуиране резултате. Најбитнија је психологија, јер то је Куп утакмица и дешава се да се у меч уђе са 70, 80 посто и да она ствари не крену како треба, те да буде много теже вратити се. Ми смо квалитетнији од Мачве, али то је традиционалан српски клуб са много играча који су играли Суперлигу, пре свих Адамовић, Пејовић, Радуновић… Тако да, када је реч о прирпеми меча, даћемо им на важности, али кад крене утакмица гледаћемо само нас. Не занима нас ко је преко пута, већ само који су захтеви пред нашим играчима – почео је Милојевић.

Истакао је млади стручњак да неће калкулисати, него да ће на терен послати најбољи расположиви састав.

На терен у најјачем саставу у датом тренутку. Имамо играче који се враћају из репрезентација и морамо да видимо у каквом су стању. Играчи из Африке ће имати дуго путовање и то је нешто с чим морамо да се позабавимо, али од играча који су ту, сви су квалитетни и мотивисани. Имамо добар тим за сутра.

Похвалио је Милојевић и новајлију Кулибалија.

 – Кулибали се добро односи према раду, професионалац је и схватио је да мора у Звезди да се „погине“ за сваку лопту на тренингу, а потом и на утакмици. Дошао је у периоду када је требао да помогне, то је и учинио у Новом Пазару, али физички није био на очекиваном нивоу. Пешић је први нападач, Кулибали је ту да буде помоћ. У једном тренутку није могло, али сад све боље изгледа и уз подршку свих у екипи, биће све бољи.

Вредно се ради и на томе да Звезда поново буде убојита након прекида.

Бавимо се прекидима, тражимо ко нам је најбољи извођач у тренутку. Мислим да имамо квалитет да будемо убојитији у том сегменту и да раније отварамо утакмице. Када је реч о пеналима, вежбамо их кад год имамо простора да то радимо. Ипак, волео бих да се све реши у 90 минута, јер су пенали лутрија и лично имам лоша сећања на њих. Мислим да сам само једном, и то последњи пут, добио пенале.

До краја полусезоне очекује нас чак десет гостовања наспрам четири утакмице на домаћем терену.

Незгодно је што нећемо бити пред нашим навијачима и неће их бити у том броју као на Маракани, али где год да играмо, звездаши су већина. Распоред такмичења је такав, ту су и одложене утакмице, а морамо да „наместимо“ главу да је и гостујући терен домаћи, јер имамо подршку као код куће. Не треба да се оптерећујемо где, већ како играмо.

За крај, Милојевић је похвално говорио и о играма репрезентације Србије.

Рано је да се процењује када је реч о репрезентацији на Светском првенству. Не волим да излазим са ставовима, али играју добар и атрактиван фудбал. Атмосфера је добра и заиста имамо сијасет квалитетних играча, пре свега у офанзивном делу, ту су Влаховић, Митровић, па и Јовић који је сјајан играч. По мом мишљењу је најбитније да се прође група, а онда је све могуће. Нисмо се прославили на великим такмичењима, због тога је битно да „изађемо“ из групе – закључио је Милојевић.

Главни судија на мечу 1/16 финала купа Србије између Мачве и Црвене звезде биће Милан Илић.
Крај аут линије биће Бошко Божовић и Иван Благојевић.
Четврти судија је Предраг Јањуш.
Док ће делегат бити Владо Глођовић.

Директан пренос са Градског стадиона у Шапцу можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1 са почетком у 16 часова.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE сеп 28, 2022 at 22:56

DA NE PRODJEMO KAO GLODARI U SREMSKOJ MITROVICI

Reply

Leave a Comment