Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Старт нове сезоне, први ривал повратник МЗТ

Кошаркаши Црвене звезде мтс отварају нову сезону утакмицом против екипе МЗТ Скопље Аеродром у суботу у хали „Александар Николић“.

Утакмица која за црвено-беле отвара регионално такмичење игра се од 20 часова, а све информације везане за почетак продаје сезонских, као и појединачних карата и комплетан списак цена можете погледати овде

Тим Црвене звезде са неколицином новајлија (Недовић, Петрушев, Илић, Радуљица, Бентил, Адамс, Мартин, Холланд) и новим тренером Владом Јовановићем своју премијеру имаће против повратника у друштво најбољих и најбоље екипе Северне Македоније екипе МЗТ Скопље Аеродром.

Шампиона те земље и прошлосезонског финалисту АБА2 лиге предводи Александар Петровић 50-годишњи тренер који је током своје каријере водио готово све екипе из те земље. Тројица странаца у тиму који махом чине играчи из Северне Македоније су Американци Максвел и Мекафри, као и нашој јавности добро познати српски кошаркаш Страхиња Мићовић.

Ово ће бити 13.меч у регионалној лиги два клуба, тренутно је 11-1 за црвено беле.

Пред овај меч тренер Влада Јовановић каже: – Почиње сезона и на отварању играмо против екипе МЗТ-а која је између две сезоне ојачала свој ростер у коме се налази пуно искусних играча. Екипа коју схватамо максимално озбиљно. Међутим, знамо шта радимо, наше амбиције се знају, играмо на домаћем терену. Желимо да наметнемо наш ритам од самог старта и да одиграмо добру утакмицу пред нашим навијачима, које позивам да дођу у суботу увече у халу и пруже момцима подршку на старту сезоне – рекао је тренер црвено-белих.

Капитен Бранко Лазић: – Одиграли смо током припремног периода неколицину утакмица са првим и основним циљем да се што боље уиграмо и припремимо за почетак сезоне. Наши циљеви у АБА лиги се знају, али заиста морамо да идемо утакмицу по утакмицу јер нас очекује изузетно напорна сезона са великим бројем утакмица. Желимо да одиграмо добар меч против искусног тима, повратника у лигу, да се представимо нашим навијачима на премијери и забележимо победу – рекао је Лазић.

Након утакмице у Београду, током следеће недеље следи и премијера у Евролиги против актуелног шампиона Анадолу Ефеса, а већ у другом колу АБА лиге следи још једна утакмица у Београду против екипе Будућности.

The post Старт нове сезоне, први ривал повратник МЗТ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment