Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Поповићи и Лешић срушили Крку

Иако су у 15. минуту утакмице губили са 10 поена разлике, црвено-бели су у наставку захваљујући много ангажованијом игром успели да направе преокрет и савладају Крку 82:78. Изабраници Светислава Пешића су крајем треће и почетком последње деонице серијом 15:2 сломили отпор жилаве екипе из Новог Места.

Промашај зицера Омара Томаса на старту меча као да је наговестио да ће Звезда у дуелу са словеначким тимом имати доста проблема у шуту. То се испоставило као тачно, нарочито у првом полувремену. Црвено-бели су у једном тренутку шутирали из игре 26-5, па иако су имали велики број скокова у нападу то нису успели да материјализују. Крка је повела 31:21, али захваљујући одличној игри Бојана Поповића Звезда је успела да ухвати прикључак и на велики одмор оде са подношљивих три поена минуса.

У другом полувремену био је очигледан много ангажованији приступ, Бојану Поповићу придружио се његов презимењак Петар, а превагу на тасу Звезде донео је маестрални Сава Лешић. Криулни-центар црвено-белих неколико пута добио је овације публике у Пиониру за велику борбеност и пожртвовање које је показао.

Управо тројком Саве Лешића Звезда је први пут повела у финишу треће деонице (60:59) и од тог момента стечено вођство није испуштала. Највеће вођство износило је 13 поена (76:63), а занимљиво је да су црвено-бели на овом мечу имали чак 21 скок у нападу.

Тренер Црвене звезде Дива Светислав Пешић после меча је истакао:

– Упозоравао сам пред меч играче, а као да смо добили контра ефекат. Нисмо још увек Звезда која може да игра утакмицу рутниски. Опет смо почели без тензије која је потребна. Ово је такмичење у коме све екипе мисле да играју против оне Звезде, а ми још нисмо тај ниво. Нисмо слаби, ми смо добра екипа и можемо да играмо јако добро као у 15 минута другог полувремена. Успели смо да 31 посто шута из игре из првог полувремена претовримо у 55 процената у других 20 минута. Утакмица се увек добија скоком у и одбраном. Дакле, наш циљ је да увек играмо као током другог полувремена. Имамо квалитет и бољи смо него што пласман на табели каже, али још нисмо екипа која може да каже једна утамица мање, једна победа више. Дали су нам 14 поена из контранапада у првом полувремну, иако смо добро скакали. Направили су нам серији 8:0, а били смо без фаула. Треба и то знати, немамо те руитне и искуства у тим ситуацијама. Морамо да радимо и на томе, јер и то је коашрка. Није кошарка закуцавање и бечење, већ озбиљна игра – констатовао је Пешић.

Црвена звезда ДИВА – Крка 82:78 (16:21, 19:17, 25:21, 22:19)

Црвена звезда ДИВА: Човић 5, Цветковић, Марковић, Илић 4, Лазић, Недовић 7, Лешић 16, Николић 2, Томас 8, Милутиновић 5, Б. Поповић 19, П. Поповић 16.

Крка: Абдул Хамид 6, Лучић 4, Ројц 2, Петров, Мурић 3, Павич 8, Нисим 4, Драгић 19, Кривец 7, Балажић 15, Лалић 10.

Повезане вести

6 comments

aleksa мар 4, 2012 at 11:59

Ja sam isao i prosle godine na meceve dok se zvezda grcevito borila za opstanak.

Reply
ZmajOgnjeni мар 4, 2012 at 04:09

Popovici porucili da mora da padne pobeda ili ode kuca!

Reply
Nemanja Muslin мар 4, 2012 at 01:23

Da neko procita prvo Pesicevu izjavu a ne rezultat,pomislio bi da smo izgubili.E tako se stvara pobednicki mentalitet i disciplina u ekipi ,bravo Majstore !

Reply
Alex Krycek мар 4, 2012 at 03:38

Za razliku od Robija koji „Mora da bude zadovoljan“..nista protiv Robija, ali psiholoski pristup mu je los..

Reply
aleksa мар 4, 2012 at 01:20

KK je najveci ponos sd Crvena Zvezda a ne fk.Bravo momci samo tako nastavite.

Reply
LAZAR мар 4, 2012 at 02:43

Ne znam da li si tako govorio prosle godine..

Reply

Leave a Comment