Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

ЕЛ: Црвена звезда путује у Истанбул, најтежи могући старт против Ефеса

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у четвртак у поподневним часовима у Истанбул где их у петак (19.30 часова) очекује најтежи могући старт овогодишњег издања Евролиге, против актуелног првака екипе Анадолу ЕФЕС.

Црвено-бели ће у четвртак одрадити тренинг у Београду, а након заједничког ручка кренути пут Турске.

Меч који се игра у дворани „Синан Ердем“ у петак од 19.30 часова, биће 13.дуел два тима у Евролиги, а последњи меч одигран је у Београду на затварању лигашког дела прошле сезоне и завршен је победом црвено-белих 93:85.

Тренер КК Црвена звезда мтс Владимир Јовановић: – Чека нас најтежа и најлакша утакмица у исто време. Играмо против двоструког узастопног првака Европе, да није било короне, вероватно би и три пута заредом освојили. На већ сјајан састав додали су играче попут Полонаре, Клајбурна и Жижића, покривени су на свим позицијама. На нама је да одиграмо мушки, да покажемо напредак у односу на претходни период и да искористимо прилике које нам се укажу. Желим да видим равноправну игру са Ефесом, да им парирамо у кошаркашким сегментима. Био бих задовољан ако бих приметио напредак у односу на претходни период. Идемо полако, поправљамо нашу игру и хоћемо да будемо прави када буде најпотребније – рекао је тренер црвено-белих који пред овај меч има проблема са повредама играча:

– Имамо неке кадровске проблеме, играћемо без Немање Недовића и Огњена Добрића, али смо и за то спремали решење, иако није лако комбиновати. Распоред нам не иде баш на руку, јер имам опет гостовања у првих седам кола Евролиге. Не знамо када ће се њих двојица да се врате, радили су део тренинга са тимом, али не знам када ће моћи да раде под контактом.

Један од најискуснијих у екипи Црвене звезде и неко ко је „прошао“ практично све дуеле са Ефесом је и капитен Бранко Лазић:

Гостујемо актуелном шампиону и сигурно ће бити тешко, с обзиром на квалитет ривала и велика појачања, уз то игра се на њиховом терену. Али желимо да дамо све од себе, да одиграмо нашу најбољу утакмицу, и наравно покушамо да дођемо до победе. Играју без Ларкина, али нас чека веома захтеван задатак, ту је Васа Мицић. Он се налази у групи играча којег не може да сачува један човек већ је за тако нешто потребан ангажман целог тима. Притом, не смемо да потценимо нити једног играча Ефеса већ да играмо како смо тренирали и планирали током седмице за нама – рекао је Лазић.

Екипа Црвене звезде мтс враћа се у Београд у суботу у раним поподневним часовима, и одмах почиње припреме за меч са екипом Будућности која је на програму у понедељак и представља дерби 2.кола АБА лиге.

The post ЕЛ: Црвена звезда путује у Истанбул, најтежи могући старт против Ефеса appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment