Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Први пораз ватерполиста у Европи

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у последњем мечу другог турнира квалификација за Еврокуп од Солнока 10:6 (3:2, 2:1, 1:0, 4:3).

Већ пре овог дуела се знало да ће обе екипе наставити такмичење у осмини финала, међу 16 екипа, од којих ће се четири придружити након плеј-офа за Лигу шампиона.

Велики број искључења, али и лоша реализација, коштали су црвено-беле првог европског пораза у сезони. Јаншик, Шмолц и Сенгалми су погађали за Солнок, Семан два пута за Црвену звезду, док Суботић није искористио петерац у првој четвртини.

Црвено-бели су током меча два пута били са два играча мање, промашили два петерца и неколико веома изгледних ситуација, које је одбранио Ото Јожа.

Васић је донео изједначење, али је Пастор са два гола донео Солноку ново вођство, 5:3 за полувреме.

У трећем периоду, Јожа је бранио све што је могао, Басара је погодио стативу, Милојевић није прецизан, али су чак и Дејана Савића судијски критеријум и неке одлуке, попут фаула над Агом, иако је ударио Радовића, изнервирали, па је добио жути картон. Мишовић је успео да задржи концентрацију, Звезда издржала и са два играча мање, али је након једног одбитка, лопта срећно дошла до Ковача који је погодио за 6:3.

У последњем периоду, погађали Танкосић, Банићевић и Милојевић за Црвену звезду, Радовић није искористио петерац, Јожа поново имао неколико интервенција, а Солнок задржао разлику уз два гола Пастора, Сегалмија и Визмега, три са играчем више за коначних 10:6.

За Црвену звезду су погађали Семан два пута, Танкосић, Милојевић, Васић и Банићевић једном.

Очекује нас жреб за осмину финала где се наћи три српска тима, три италијанска тима и евентуално три мађарска тима, по два представника ће имати Грчка и Румунија, Шпанија, Црна Гора и Француска по једног.

СОЛНОК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 10:6 (3:2, 2:1, 1:0, 4:3)
Солнок, базен: „Визилабда арена“. Судије: Лука Кастањола (Италија) и Ориол Ђаумандреу (Шпанија). Петерци: Црвена звезда 2.

СОЛНОК: Јожа, Белењеши, Сегхалми 2, Шмолц 1, Пето, Аг, Јаншик 1, Ковач 1, Визмег 1, Пастор 4, Вамоши, Телеки, Бањаи. Тренер: Золтан Хангај

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић, Марковић, Суботић, Васић 1, Банићевић 1, Басара, Вукићевић, Семан 2, Милојевић 1, Радовић, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

The post Први пораз ватерполиста у Европи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment