Moja Crvena Zvezda
ИсторијаФудбалФудбал

Времеплов: На данашњи дан, 9.март

Већина домаћих медија на помен 9.марта пишу о чувеним демонстрацијама које су се догодиле на данашњи дан у најуспешнијој године Звездине историје. Италијани пишу о оснивању чувеног Интера из Милана, Французи о оснивању Легије странаца. Црвена звезда, међутим, памти много лепше и нама много битније догађаје који су се десили на данашњи дан. Хронолошки:

1967.

Наш тим је гостовао у Осијеку и том приликом ремизирао са екипом Славоније – 2:2.

Стрелци су били Војин Лазаревић и Вељко Алексић, а играли смо у саставу: Дујковић, Дакић, Карапанџић, Мелић, А. Матковић, Вратњан, Кленковски, Ђ. Милић, Лазаревић, Ј. Аћимовић, Џајић. Током сусрета у игру су ушли и: Рацић, А. Стојановић, Антић, Пантелић, Бекић, Д. Живковић, Ковачевић, Остојић, Алексић, Т. Михајловић и Бокан.

1970.

Рођен је Владан Милојевић, наш некадашњи либеро, који је у првом тиму заиграо у пролеће 1996. године, пошто је стигао из Грчке. У дресу првог тима сакупио је 15 званичних утакмица и учествовао у освајању трофеја Купа.

1994.

Поготком Горана-Мазе Василијевића савладали смо вечитог ривала са 1:0, у првој четвртфиналној утакмици Купа Југославије.

Тренер Милан Живадиновић овако је саставио тим: М. Симеуновић, Видаковић, Г. Ђоровић, Василијевић,Стојковски, Кристић, Аџић (Б. Бандовић), Масловар, Радмановић, Д. Петковић, Ј. Станковић (Стефановић).

Подаци преузети са званичног сајта ФК Црвена звезда.

Повезане вести

Leave a Comment