Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездин трио на Светском првенству!

Фудбалски клуб Црвена звезда ће имати тројицу играча који ће представљати наш клуб на предстојећем Мундијалу у Катару! Страхиња Ераковић ће наступати под заставом Србије, Милан Борјан ће као капитен предводити Канаду, док ће Осман Букари бранити боје Гане на Светском првенству.

На списку репрезентације Србије од 26 фудбалера, позив је стигао на адресу Љутице Богдана 1а за талентованог дефанзивца Страхињу Ераковића. Дете Црвене звезде је приказивало сјајне партије у претходне две сезоне и израсло у већ прекаљеног штопера, а могућност покривања и бековских позиција га је крунисала у комплетног дефанзивца. Момак рођен 2001. године је прошао све узрасне категорије националног тима Србије, а деби за А тим остварио је 2. јуна 2022. године на дуелу против Норвешке. Нема сумње да ће Ераковић стећи велико и непроцењиво искуство на предстојећем Светском првенству, као и да ће презентовати Црвену звезду на највишем могућем нивоу.

Позив репрезентације Канаде за Светско првенство није изостао за капитена наше екипе Милана Борјана који ће такође са траком око руке предводити национални тим из Северне Америке. Популарни “Канаски” ће играти на Мундијалу после чак 36 година, а селектор Канаде – Џон Хердман велике наде полаже у искусног чувара мреже који је први избор на голу. Веома богату каријеру и многобројне успехе са Црвеном звездом у последњих шест година, рођени Књинанин ће додатно улепшати наступом на Мундијалу у Катару.

Осман Букари ће наступати за Гану на Светском првенству, пошто се након ширег списка и званично нашао у ужем избору селектора Отоа Ада. Представљаће брзоноги крилни нападач наш клуб у Катару заједно са саиграчима из репрезентације Гане који долазе из најјачих фудбалских лига у Европи. Букари је од првог наступа за Црвену звезду показао да се ради о сјајном дриблеру са врхунским брзинским способностима, а голови и асистенције нису изостали. У седам наврата некадашњи фудбалер Гента и француског Нанта је тресао мреже ривала, док је у пет ситуација проиграо саиграче за гол. Одлични наступи у домаћем шампионату и на међународној сцени су били само мали индикатор да је Букари играч светске класе. Нема дилеме да ће имати улогу на мечевима “Црних звезда” на предстојећем Мундијалу у Катару.

The post Звездин трио на Светском првенству! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment