Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

МВП против Радника – Александар Катаи

Фудбалери Црвене звезде су савладали Радник у Сурдулици резултатом 1:2, а играч утакмице и на основу два поготка, од чега је победнички био у надокнади времена, али и према статистичкој платформи ИнСтат био је Александар Катаи са забележеним индексом 259.

Погађао је Катаи, прво у 35. минуту када је после окрета са десетак метара матирао голмана домаћих, а онда и у надокнади времена када је његов прецизни слободњак завршио у мрежи Радника. Победа је свакако била најбољи начин да се заврши полусезона, а Катаи је тим поготком престигао Михајла Пјановића на вечној листи стрелаца, с обзиром да му је то био 93. гол у дресу Црвене звезде, на званичним утакмицама. Такође, то му је био 11. гол у полусезони, чиме је престигао Александра Пешића, и постао најбољи Звездин стрелац ове јесени.

Иза Катаија када је реч о индексу, остали су Немања Милуновић (252) и Кингс Кангва (251). Катаи је учествовао у 27 акција у противничком шеснаестерцу, упутио чак пет удараца у оквир гола Радника, креирао четири шансе и имао три кључна додавања, по чему је убедљиво најбољи у нашем тиму, што довољно говори о његовој нападачкој супериорности.

Када је реч о додавањима, упутио је укупно 37 пасова и прихватио лопту 57 пута, а у оба та сегмента најбољи је био млади Азаров који се све више намеће (67, 61). Био је Азаров најбољи и када је реч о учествовању у нападу (121), док је Катаи партиципирао 98 пута.

Треба свакако похвалити Азарова јер су његове комбинације са Мијаиловићем биле најучесталије на мечу (25), док је Грузијац имао и четири успешна дриблинга и у том сегменту био „раме уз раме“ са Ибрахимом, Мијатовићем и Кангвом. Ибрахим је био најчешће фаулиран играч, с обзиром да су га пет пута прекршајем зауставили домаћи, док су најагресивнији кад је лопта код ривала били Милуновић и Драговић, те имали 12 успешних стартова.

The post МВП против Радника – Александар Катаи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment