Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Тријумф Звезде над Цибоном

У оквиру седмог кола Кошаркаши Црвене звезде савладали су Цибону резултатом 92:53.

 

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Немања Недовић са 24 поена,  Петрушев је постигао 14 поена и забележио 9 скокова а двоцифрен је био и Ивановић са 10 поена и 7 асистенција.

Црвено-бели су повели са 8:2 али Цибона је  преко Аранитовића и Бундовића успела и да поведе у једном тренутку па је на крају прве деонице резултат био 21:20.

Тим Црвене звезде резултатски се одлепио рафалном паљбом Недовића који је везао три тројке. Тројком Вилдосе на полувреме се отишло при резултату  50:38 за Звезду уз 15 поена Недовића.

У другом полувремену црвено-бели су још више појачали ритам и брзи стигли до +20. Предност је расла је из минута у минут  уз велику енергију и  ангажованост целог тима којом је  поред терена командовао тренер Ивановић. Довољно је рећи да је Црвена звезд примила само 15 поена у другом полувремену.

На крају убедљива победа црвено-белих који у понедељак у раним јутарњим часовима иду пут Берлина на прву од две утакмице дуплог кола Евролиге (АЛБА, Макаби).

Црвена звезда: Вилдоза 8 (4ас), Лазаревић, Митровић 8 (4ск), Лазић 4, Мартин 4, Добрић 5, Ивановић 10 (6ас), Недовић 24, Кузмић 6 (6ск), Петрушев 14 (9ск, 4ас),Топић 2, Бентил 7 (4ск)

Цибона: Радовчић, Перасовић, Смајлагић, Мајцунић 9 (4ск), Мазалин 9 (4ск), Аранитовић 10 (6ск, 3ас), Баковић 3, Капуста 7, Љубичић 6, Бундовић 9;

Тренер КК Црвена звезда мтс Душко Ивановић је након меча изјавио: – Вечерашња утакмица је била проба, да видимо да ли можемо да играмо 40 минута сконцентрисано, озбиљно и нисмо могли. Било је момената када смо играли заиста са добром одбраном и добром концентрацијом, одличним решењима, али имали смо и празног хода, лоших одлука, лоше одбране и то је оно што морамо да поправимо, јер ће свака следећа утакмица бити још тежа, против екипа које имају много већи квалитет – рекао је Ивановић и нагласио да од својих играча тражи исти приступ на свакој утакмици и у сваком тренутку:

– За мене је свака утакмица фешта. Ова утакмица против Цибоне је једна једина коју ће ови момци играти, нема друге. Играће ови момци још са Цибоном, али свакој мора да се приступи са највећом могућом концентрацијом и еуфоријом да је одиграш. Такве играче хоћу, јер тако и ја приступам свакој утакмици. То и тражим од својих играча. Знате оно што каже Душко Радовић – хтели бисмо, али не можемо, али када бисмо хтели више, онда бисмо могли, али обично желимо таман толико, па да не можемо.

Шта је то што је потребно да црвено-бели напредују?

– Не треба пуно, сваки играч да буде свестан да морамо да дајемо 100 одсто, независно колико играч и у ком моменту играш. То је став који играчи морају да имају. Хоћу да имам екипу – скуп играча која ће да буде сигурна да сваку утакмицу у којој играмо можемо да добијемо. А онда ћемо да видимо – закључио је Ивановић

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE нов 20, 2022 at 21:40

OTIŠO DAVIDOVAC NASLEDIO GA DOBRIĆ…PA ON JE DEČKO OZBILJNA NEZNALICA..PA OVO JE NEVEROVATNO DA SVE PROMAŠI STO ŠUTNE,JA OVO JOŠ NISAM VIDEO..OTERATI GA U FMP

Reply

Leave a Comment