Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Ивановић: Промена у одбрани важна

Кошаркаши Црвене звезде уписали су прву победу на гостовањима ове сезоне, у Берлину тамо где практично нису победили у Евролиги.

Победа над Албом чекала се од 2015.године, али је дочекана у уторак увече уз бучну подршку великог броја навијача Црвене звезде на трибинама дворане “Мерцедес Бенц”.

Друга победа заредом за новог тренера Душка Ивановића који је изнео своје виђење ове драматичне утакмице:

Наша промена у дефанзиви блиа је веома важна, јер смо у једном тренутку имали великих проблема са пикенролом, па смо у једном тренутку одлучили да преузимамо све и то је била веома добра одбрана за нас. Шта је било кључно? Зауставити транзицију и брзе шутеве – рекао је Ивановић за крај.

Један од јунака ове победе био је И Немања Недовић. Промашај на истеку 40ог минута га није “успорио”. У продужетку је дао кључан допринос победи:

Наш менталитет се променио. Почели смо да верујемо у себе, пре свега. Наравно, уз прилагођавања доласком новог тренера. Мислим да смо сада више тим, то је оно што нас је водило до победе, јер није лако победити Албу у Берлину у продужетку. Тренер је променио детаље у припреми, имали смо јасну идеју како да нападнемо Албу и како да се бранимо. Наравно, показали смо да има још много места за напредак, али узећу ову победу – рекао је Недовић и последњом изјавом у Берлину позвао наше навијаче да напуне халу у четвртак у Београду:

Победа ће нам дати велику енергију. Исцрпљени смо, ја сам исцрпљен, али уз пуну халу се надам да ћемо остварити још један тријумф – поручио је Недовић.

Утакмица Црвена Звезда – Макаби игра се у четвртак са почетком у 17.30 часова у хали “Александар Николић”.

Дођите И подржите наше момке уз пуне трибине – све ће бити лакше!

The post Ивановић: Промена у одбрани важна appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment