Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Ватерполисти одбранили победу у првом мечу турнира Регионалне лиге

Црвено-бели ватерполисти савладали су Јадран из Херцег Новог у првом мечут другог турнира Регионалне лиге на Бањици. Звезда је и поред констатног вођства морала да брани победу у последњим секундама и успела у намери – 12:11 (6:3, 1:1, 4:4, 3:1).

Успели су на крају да забележе прву победу против Јадрана у регионалној лиги црвено-бели. И прву после близу 20 година.

Неколико пута током сезоне Звезда није успевала да „затвори“ утакмицу и приведе је крају. Овог пута, мотивисани „клинци“ из Херцег Новог су успели да стигну на корак од великог повратка и надокнаде минус од три гола.

Одлична прва четвртина (3:6), сигурно вођство током друге (4:7) и треће (8:11), али затим и пад у последњем кварталу. Неколико одличних акција, расположени Марковић, доминантни Семан и распуцани Суботић и Васић, деловало је као да ће Црвена звезда коначно доћи до победе против Новљана.

Много су се коцкали црвено-бели и давали прилику ривалу да се врати у меч. Душан Васић је пет минута пре краја погодио за 9:12, али су Лазар Вукићевић и Василије Радовић донели Јадрану прилику да дође до бода. Танкосић није успео да савлада Дарка Ђуровића, а после тајм-аута ударац Матије Сладића три секунде пре краја изблокирао је Душан Марковић.

Најефикаснији са по три гола били су Суботић и Васић, Семан је погодио два пута. Противник другог дана је Приморац.

ЈАДРАН ХН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 11:12 (3:6, 1:1, 4:4, 3:1)
Београд, базен: УСЦ „Вождовац“. Судије: Штампалија и Франуловић. Играч више: Јадран 11(5), Црвена звезда 5(3).

ЈАДРАН: Ђуровић, Калтурин 1, Ступар, Вукићевић 3, Вујовић, Д.Радовић 4, Стевовић, Гардашевић 1, Гојковић, Сладовић, Чарај 1 В.Радовић 1, И.Радовић, Зиузин. Тренер: Петар Радановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Гајић, Марковић, Суботић 3, Васић 3, Банићевић 1, Басара 1, Вукићевић 1, Семан 2, Милојевић, Радовић 1, Ивановић, Гавриловић. Тренер: Дејан Савић

The post Ватерполисти одбранили победу у првом мечу турнира Регионалне лиге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment