Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Петровићева мајсторија за тријумф кадета

Кадетска селекција Црвене звезде је савладала Графичар у дербију 15. кола домаћег шампионата. Изабраници Слађана Николића су у веома напетој и узбудљивој утакмици стигли до важна три бода у трци за титулу, а гол одлуке је постигао Андреј Петровић из слободног ударца у финишу сусрета.

Црвена звезда – Графичар 1:0 (0:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Александар Анђелић.

Стрелац: Андреј Петровић у 90. минуту.

Жути картони: Т. Илић (Црвена звезда), Душан Познановић (Графичар).

Црвена звезда: Драшкић, Остојић (од 77. Д. Тегелтија), Стојановић, Т. Илић, Ђурић, Милосављевић (од 81. Младеновић), Милошевић, Петровић, Вукојевић (од 60. У. Тегелтија), Голубовић (од 81. Ивановић), Маркочевић (од 66. Жагар).

Графичар: Беговић, Познановић, Краљевић (од 88. Мараш), Рамадани, Костић, Павловић, Поповић (од 33. Кахровић), Гудељ, Ајдуковић, Гачић, Такер.

Прво узбуђење на мечу видели смо већ у трећем минуту када је након ударца из угла одбитак сачекао Огњен Милошевић, али је његов покушај завршио тик поред десне стативе гола Графичара. Исти фудбалер покушао је из сличне ситуације у десетом минуту, али такође лопта није ишла у оквир гола. Нове прилике су стигле нешто касније када су Теодор Илић и Милошевић шутирали са дистанце, међутим промене резултата није било. У финишу првог дела игре брзинске карактеристике Вељка Вукојевића су дошле до изражаја. Крилни нападач Звезде је у два наврата “побегао” Краљевићу, али није било довољно фокуса у завршници у 39. односно 43. минуту када је Вукојевић шутирао према голу ривала. Са друге стране са две добре интервенције истакао се млади Вук Драшкић који је “укротио” ударац Поповића у 13. и шут Гачића у 19. минуту.

Ређале су се прилике за Црвену звезду у наставку утакмице, а редом су гађали гол Душана Беговића црвено-бели. Прво је Андреј Петровић у 46. минуту “тукао” право у чувара мреже Графичара у 46. минуту, а потом су шутирали са истим исходом Вељко Вукојевић у 49. и Вељко Милосављевић у 52. минуту. Најбољу прилику после тога имао је Стефан Голубовић у 78. минуту. Центрирао је Урош Тегелтија са левог бока, а Голубовић је покушао главом након што је био виши у ваздушном дуелу од Илије Костића. Лопта је погодила пречку, а на одбитак је натрчао Огњен Милошевић међутим управо је Костић надомак гол линије избацио лопту из гола. “Опсада” гола гостујуће екипе на овом сусрету је настављена, а пресудан тренутак одиграо се у 90. минуту. Стефан Гудељ је неопрезно стартовао на 20 метара од свог гола и фаулирао Уроша Тегелтију. Одговорност је преузео Андреј Петровић који је феноменалним ударцем преко живог зида постигао погодак за победу Црвене звезде.

The post Петровићева мајсторија за тријумф кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment