Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Максимална победа одбојкашица Црвене звезде у Новом Саду

Одличном игром одбојкашице Црвене звезде на гостовању у Новом Саду савладале су домаћу екипу максималним резултатом од 3:0.

Дилеме није било да ће бодови отићи у Београд, јер су изабранице Ратка Павличевића од старта диктирале темпо, а противнице за убојити напад црвено-белих нису имале одбрану.

Само у трећем сету пала је концентрација девојкама у црвено-белим дресовима, ипак домаћин то није успео да искористи.

Све до 11:11 игра се поен за поен, а онда је Црвена звезда везала четири, када је Звезда преко Ане Живојиновић и Божице Марковић одводи тим до преокрета. Ипак, нису се предавале Новосађанке, везале су три поена и стигле до 14:15, да би потом и прешле у вођство од 17:16. Божица Марковић је узвратила за 17:17, да би уследила три везана поена (Ћировић, Родић, Денисова). Ипак, ни то није било довољно да се Црвена звезда одвоји. Нови Сад је стигао до 25:25. Преко Родићеве, одбојкашице са Маракане дошле су до прве меч лопте, али са две везане грешке (Кинделан потом Хернандез), црвено-беле добијају сет 25:27 за коначних 0:3.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Адела Хелић са 15 поена, док је Божица Марковић меч завршила са 13.

У следећем колу Црвена звезда дочекује Уб.

Александар Миловић, помоћни тренер Црвене звезде, био је видно задовољан после утакмице у Новом Саду:

Још једна битна победа за нас. Свака утакмица је јако важна како бисмо ушли у победнички ритам. Из сваког меча можемо да извучемо неке посебне ствари и видимо оно што нам недостаје како бисмо унапредили нашу игру. На тренинзима нам преостаје да радимо још више и да поправимо много елемената којима морамо да посветимо пажњу. Честитам екипи Новог Сада на борбеној игри, као и мојој екипи. Морамо да радимо јако и да будемо упорни у наставку сезоне.

Карина Денисова је одиграла одлично у Новом Саду, меч је завршила са седам поена, а после победе је рекла:

– Честитам мојим саиграчицама на победи. Била је ово важна утакмица за нас. Поштујемо сваког ривала, али смо знале да морамо да добијемо у Новом Саду. Трећи сет је био изузетно тежак, изгубили смо концентрацију у једном тренутку, али смо успеле да се вратимо на време и победимо.

Нови Сад – Црвена звезда 0:3 (14:25, 17;25, 25:27)

СПЦ Војводина. Гледалаца: 500. Судије: Мирко Субашић и Предраг Баланџић.

ЖОК НОВИ САД: Хернандез 6, Кинделан 15, Јовановић,Јолдић (либеро), Михајловић 1, Петровић 5, Петковић 3, Филиповић 7, Скочајић 2, Чобан, Кукић 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Живојиновић 11, Ђурђевић (либеро), Денисова 7, Марковић 13, Ћировић 3, Сајић, Хелић 15, Родић 8.

The post Максимална победа одбојкашица Црвене звезде у Новом Саду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment