Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Најдоски: Представљајући Европу смо показали силину Звезде!

На данашњи дан пре тачно 31 годину Црвена звезда је победом над екипом Коло Коло резултатом 3:0 донела титулу првака света и радост свим звездашима, а легендарни дефанзивац нашег клуба – Илија Најдоски који је у црвено-белом дресу освојио титулу европског и светског шампиона се присетио једног од најславнијих историјских момента у Црвеној звезди!

Са ове дистанце када се осврнем на период пре 31 годину, тек сад схватам тежину успеха који смо постигли. Када је у питању целокупан амбијент стварно је била одлична утакмица, пун стадион, снажан противник, екипа Коло Коло. Нисмо превише знали о каквом се тиму ради, али бити првак Копа Либертадореса није мала ствар. Нарочито што су имали тренера који нас је добро познавао, у питању је био Мирко Јозић. Били су одлична екипа, али смо утакмицу сјајно одиграли. Наступати са десеторицом играча, односно једно читаво полувреме са играчем мање је много тешко. Међутим, ушли смо добро у меч и заслужено победили. Играли смо нашу препознатљиву игру, а Југовић је одиграо маестрално постигавши два гола. Такође, са десеторицом играча смо имали контру у другом делу сусрета, једноставно заиста одлична утакмица. Цела екипа је одиграла “страшан” меч – рекао је Најдоски.

Постоји чувена анегдота како су фудбалери Црвене звезде отпутовали седам дана раније у Токио уочи утакмице, а данас чувени Македонац сматра да је то била права одлука клуба.

За играче то није био проблем, ишли смо и на припреме по 20 или месец дана. Била је то права одлука клуба да одемо седам дана раније како бисмо се привикли на временску разлику. Прве две ноћи се још увек нисмо били навикли, па смо устајали у два сата ујутру, излазили испред хотела и били будни. На пример, да смо ишли три или четири дана раније пред утакмицу то би се вероватно одразило на играче. Права је одлука што смо отишли раније, а мање важно да ли смо били седам или осам дана. Никад нисмо то коментарисали, далеко од тога. Клуб је знао шта ради, Звезда је увек о свему водила рачуна.

За Илију Најдоског утакмица против представника Чилеа је била од огромног значаја у том периоду, а снажни дефанзивни играч и дан данас сматра да је Звезда показала своју снагу.

Представљаш Европу, други систем такмичења, једноставно репрезентујеш све екипе са нашег континента на утакмици, то није мала ствар. Сусрели смо се са много добром екипом, али смо били прави. Показали смо силину Црвене звезде – закључио је Најдоски.

The post Најдоски: Представљајући Европу смо показали силину Звезде! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment