Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Храбра Црвена звезда није имала снаге за потпуни преокрет

Кошаркаши Црвене звезде мтс изгубили су на свом паркету од екипе Арманија 67:71 (16:26, 13:17, 20:14, 18:14). Црвено-бели су били надомак великог преокрета после -18, али за велики подвиг нису имали снаге.

Најбољи појединац у редовима Црвене звезде је био Филип Петрушев који је остварио дабл-дабл учинак са 20 поена и 11 скокова. Двоцифрени су били још Вилдоза са 16 поена (6 асистенција) и Недовић који је постигао 12 кошева.

Лоше отварање самог почетка утакмице наше екипе која је дозволила гостима отворене шутеве којим су дошли до прве предности 0:5. Црвено-бели су пронашли шут у наставку игре, те су две тројке Вилдозе и једна Добрића донеле изједначење (9:9), да би Звезде одмах након тога повела први пут на мечу (11:9). Тројка Лазића одржала је предност на страни наше екипе (14:12), међутим након овога Армани прави серију 2:14 којом поставља резултат прве четвртине (16:26).

Црвено-бели су у лошем ритму наставили меч, те су се гости ‘одлепили’ на великих 15 разлике (18:33). Армани је готово целу деоницу одржавао убедљиву предност, а наша екипа је само на кратко успела да врати једноцифрену разлику (27:36). На полувреме се отишло при резултату 29:43.

Најефикаснији у овом периоду су били Петрушев са 9 поена (4 скока) и Вилдоза са 8 поена уз 5 асистенција.

Друго полувреме креће серијом 6:2 за нашу екипу (35:46) и у овим тренуцима се чинило да су црвено-бели пронашли своју нападачку игру, међутим Армани брзо узвраћа серијом 5:11 којом поново бежи на 17 разлике (40:57). Наши кошаркаши се ни једног тренутка нису предавали упркос великој исцпрљености и умору, те су у последњу четвртину ушли са доста мањим заостатком од само осам поена (49:57). Могла је та разлика да буде и мања, али је Бентил од 3 пенала у последњој секунди погодио само једно.

Велика борба наставила се у последњој деоници, гости су се средином четвртине поново одлепили на великих 15 разлике (51:66). Од тог тренутка почиње велика серија наше екипе која је великом борбом на оба краја терена успела да се врати у меч и направи серију 13:0 (64:66). Проиграли су Вилдоза, Недовић а X фактор је био сјајни Петрушев који је купио готово сваку лопту испод свог коша уз изузетну одбрану над Арманијевим центрима. Овај резултат је стајао на семафору до последњег минута меча, када је одговорност преузео Били Берон погодивши пресудну тројку за Армани која их је одвела на пет поена предности (64:69). Звезда је одговорила тројком Недовића (67:69), међутим то није било довољно за потпуни преокрет. Коначан резултат 67:71

КК Црвена звезда мтс: Холанд 2, Вилдоза 16, Лазаревић , Митровић 2, Лазић 5, Добрић 5, Радуљица , Недовић 12, Марковић , Кузмић, Петрушев 20, Бентил 5;

Армани: Берон 19, Дејвис 15, Хол 11…

Тренер КК Црвена звезда мтс Душко Ивановић: “Нисмо добро почели утакмицу, слично као против Жалгириса. На крају нас је то коштало победе. Допустили смо Милану, ја мислим, шест тројки на почетку. Фалила нам је агресивност. У одређеним ситуацијама смо имали одређене шутеве које нисмо погађали. До ове утакмице доживели смо ситуацију која се у животу ретко дешава, толико победа. Реалност је надмашила снове. Сада треба да се спустимо и поново почнемо да градимо. Порази су саставни део спорта. Када сам ушао у свлачионицу рекао сам момцима срећне вам ране јунаци. Имали смо грешке, падове, али били смо ту до самог краја. Имали смо шансу да добијемо меч, била су два-три момента која су одлучила утакмицу, иако смо били 20 поена у заостатку. Треба да верујеш, да се бориш, да играш своју игру, а не да ти противник наметне свој ритам. То је кошарка, то је њена суштина” рекао је Ивановић.

Кошаркаши Црвене звезде наредни меч играју против Меге у оквиру регионалне лиге, док се такмичење у Евролиги наставља гостовањем Олимпијакосу следеће недеље.

Меч са екипом Меге на захтев нашег ривала играће се уз промењено домаћинство у недељу у хали “Александар Николић”. Клуб ће се тачним термином овог меча огласити у петак.

Извор: сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

5 comments

krvavi zvezdas-DE дец 16, 2022 at 00:33

sad sam pročitao da je Kampaco pristao da dodje …ako je to tačno onda nam fali isto kao i on jedan centar i da kidamo sve redom

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2022 at 22:36

bentil je večeras izgubio tekmu,čovek sve promašio..samo da je slobodna bacanja pogodio mi bi pobedili..ipak je on preslab za ozbiljnu košarku..treba nam kao hleb centar i šuter

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2022 at 22:34

ovako dugo neće moći da zavisimo samo do nedovića i vildoze i 10 taraba..sve pobede su nam oni doneli i to nije večito

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2022 at 22:30

nije bilo snage jel isrpljenost nedovića i vildoze se videla i na žalost idu sada porazi jel nije normalno da svaka dva dana nam samo dva igrača donose pobede..ali nema ljutnje puna podrška

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 15, 2022 at 22:25

šteta,prava šteta da smo izgubili od fenjeraša..

Reply

Leave a Comment