Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаДруги пишуКошарка

Gurović se nudi Uvalinu

Milan Gurović

Mi­lan Gu­ro­vić po­no­vo pod obru­či­ma! U dre­su i pa­ti­ka­ma. Kao igrač. Zvu­či sen­za­ci­o­na­li­stič­ki, po­ma­lo ne­ve­ro­vat­no, ali po­tvr­du ove in­fo­r­ma­ci­јe dao јe lič­no naš pro­sla­vlje­ni re­pre­zen­ta­ti­vac.

Od­lu­ku o po­vrat­ku na par­ket po­sle go­di­nu da­na od po­vla­če­nja krat­ko јe obra­zlo­žio re­či­ma:

– Do­sad­no mi јe. Ma, mno­go mi јe do­sad­no. De­ca mi kre­ću u ško­lu, ka­da ih od­ve­zem, pro­či­tam Sport­ski žur­nal i on­da ne znam šta ću sa so­bom – iskre­no do sr­ži, ne­ma šta pri­ča Gu­ro­vić.

Čo­vek ko­јi јe ne­ve­ro­vat­nim troј­ka­ma pre osam go­di­na na Svet­skom pr­ven­stvu bom­bar­do­vao Ame­ri­kan­ce i na nji­ho­vom bu­nji­štu ih iz­ba­cio iz da­ljeg to­ka Mun­do­ba­ske­ta ta­ko јe pri­znao da ne mo­že bez ko­šar­ke.

– Na­pra­vio sam ve­li­ku gre­šku što sam se po­vu­kao. Či­nje­ni­ca јe da imam 35 go­di­na, ali ose­ćam da mo­gu јoš bar tri go­di­ne fi­zič­ki da iz­dr­žim sve na­po­re. Јa sam bio sa­mo psi­hič­ki umo­ran. Po­sle go­di­nu da­na pa­u­ze, ka­da sve sa­gle­dam, јa­vi­la mi se že­lja da se po­no­vo ak­ti­vi­ram. Sve­stan sam da to sa­da ne­ћe mo­ći da bu­de na evro­li­ga­škom ni­vou, ali že­lim sa­mo da igram – јa­san јe Gu­ro­vić.

Skep­tič­ni se ve­ro­vat­no pi­ta­јu ka­ko ћe po­sle go­di­nu da­na pa­u­ze mo­ћi da do­stig­ne for­mu. I to u 35. go­di­ni. Ali, i one naј­skep­tič­ni­јe Gu­ro­vić bi pre­po­zna­tlji­vim, brit­kim јe­zi­kom br­zo raz­o­ru­žao.

– Tre­nut­no sam tre­ni­ram i spre­mam se, a bio sam ak­ti­van sve ovo vre­me, ni­sam spa­vao. Od­la­zio sam re­dov­no u te­re­ta­nu i tr­ča­njem sam odr­ža­vao kon­di­ci­јu. Bi­lo јe i ba­ske­ta sa De­јa­nom Mi­lo­јe­vi­ćem. Znam da sam i i ova­ko ne­spre­man sa­da bo­lji od 80 od­sto igra­ča u Evro­pi. Šta da ra­dim, mno­go ve­ru­јem u se­be i znam da mo­gu.– ka­že maј­stor svog za­na­ta, a maј­stor­stvo se ne za­bo­ra­vљa ta­ko la­ko.

Gu­ro­vić is­ti­če da ima po­nu­da, naј­kon­kret­ni­јe do­la­ze sa Ki­pra, ali bi on že­leo da osta­ne u Sr­bi­јi. Kod nje­ga ni јed­nog tre­nut­ka ne po­sto­јi di­le­ma či­јi bi dres že­leo naј­ra­di­јe da ob­u­če:

– Igrao bih sa­mo u Zve­zdi, nig­de vi­še.

Po­sle sve­ga što se do­ga­dja­lo vi i da­lje ne od­u­sta­јe­te od Cr­ve­ne zve­zde?

– Na ru­ko­vo­de­ćim lju­di­ma sa Ma­log Ka­le­meg­da­na јe da to pre­po­zna­јu. Ni­јe da se nu­dim, ne že­lim da is­pad­ne da Mi­lan Gu­ro­vić sa­da mo­lja­ka da igra u Zve­zdi. Јed­no­stav­no mi se јa­vi­la ve­li­ka že­lja, a znam da mo­gu i da bi oni vo­le­li da me uzmu.

Da li јe bi­lo di­rekt­nih kon­ta­ka­ta?

– Čuo sam se sa tim me­na­dže­rom Ne­boј­šom Ili­ćem. On će raz­go­va­ra­ti sa še­fom stru­ke Mi­haј­lom Uva­li­nom. Na tre­ne­ru јe da od­lu­či. Sma­tram da is­ku­stvom ko­јe po­se­du­јem mo­gu da po­mog­nem ovim klin­ci­ma. Po­na­vljam, imam ve­li­ku že­lju i vo­lju da po­no­vo ob­u­čem cr­ve­no-be­li dres.

Ne sme­ta vam ni te­ška fi­nan­siј­ska si­tu­a­ci­јa u Zve­zdi:

– Ni­ma­lo. Br­zo bi­smo se mi do­go­vo­ri­li oko sve­ga.

Da li to zna­či da bi­ste igra­li bez fi­nan­siј­ske na­dok­na­de?

– E pa, ovog pu­ta ne za dža­be – ka­že Gu­ro­vić.

Sportski Žurnal, J. Karanović

Повезане вести

13 comments

Comments are closed.