Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТенис

Стартовао Божићни турнир на теренима Звезде

Традиционални јуниорски турнир у конкуренцији до 14 година из календара Тенис Европа на теренима ТК Црвена звезда у Београду квалификационим мечевима започео је 14. годину свог постојања. За бодове на европској ранг листи у оквиру Дата-Дривен Лаб Опена бори се 128 такмичара из 17 земаља који су у престоницу Србије стигли са свих страна меридијана, од Канаде до Аустралије.

Први Божићни турнир на теренима Звезде одржан је 2009. и од тада до сада заокупља велику пажњу младис снага светског тениса, што сведочи и чињеница да је за овогодишњи Дата-Дривен Лаб Опен било пријављено 297 тенисерки и тенисера. И док се широм света прославља дочек Нове године, у јеку празника које са собом носи прва недеља јануара, мали и млади тениски прегаоци максимално мотивисани боре се за стицање првих међународних искустава и бодова за листу Старог континента која је прва одскочна даска за све оне који су тенис још као деца изабрали да им буде животни позив.

Шампионски пехар на теренима ТК Црвена звезда као јуниор у овом узрасту до 14 година подигао је сада светски ас на профи теренима, српски Дејвис куп репрезентативац, 29. Играч планете Миомир Кецмановић.

Божићни турнир у тениској оази крај Богословије угостио је броје играче које смо касније гледали на највећим светским тениским позорницама и увек је имао атрибут специјалне недеље којом се започиње тениска битка у такмичарској години у категорији младих снага европске ранг листе.

Најбоље рангирани домаћи такмичари Дата-Дривен Лаб Опена 2023. су Анастасија Чоловић и Лука Ћерамилац који ће се у изуетно јакој конкуренцији борити за наслове шампиона. Квалификациони турнири су у пуном замаху, главни жреб стартује од 4. јануара, финални мечеви и проглађење победника резервисани су за 8. јануар 2023. године.

Већ 14 година прву недељу у календарској години започињемо турниром који је за нас изузетно важан, без којег не можемо да замислимо почетак сезоне, који је постао традиција и део свих нас. Шта има лепше од деце, малих младих такмичара који се свим жаром боре за поене на европској ранг листи, за тај пехар о коме сви сањају. Сведоци смо из године у годину те сјајне енергије, младости и мотивације, што нам је још већа сатисфакција да наставимо да радимо и трудимо се да овај турнир којим се поносимо буде из године у годину све јачи и бољи – рекао је директор ТЦ Црвена звезда Слободан Војиновић.

The post Стартовао Божићни турнир на теренима Звезде appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment