Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКошаркаНајновије

Велика си Звездо! Победа за Божић, за све Звездаше, Стефана и Милоша!

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет остврили су велику победу на Бадње вече, пошто су као гости савладали Валенсију 75:77 (19:24, 23:23, 16:14, 17:16).

Десетковани црвено-бели су стигли до четврте узастопне победе на гостујућим паркетима, али овога пута без Вилдозе, Кампаца, Ивановића и Мартина!

Најефикаснији у редовима Звезде је био Филип Петрушев који је одиграо фанстасТичну утакмицу у којој је уписао 25 поена уз 9 скокова. Бриљантан је био и Немања Недовић који са Марковићем сада носи огроман терет на бековским позицијама. Неда је постигао 19 поена уз 6 асистенција!

Утакмица је отворена поготком Филипа Петрушева те су црвено-бели први повели на мечу (0:2). Готово целу деоницу се играло кош за кош, обе екипе су без већих проблема долазиле до поена. Прву осетнију предност су направили црвено-бели при крају деонице када су повели са пет разлике (15:20), а већ у том моменту је Петрушев био двоцифрен са 10 поена. Прва четвртина је завршена кошем Недовића за 19:24.

Наставак меча је отворен у истом ритму, обе екипе су погађале, док је своје прве минуте и поене у дресу Црвене звезде у Евролиги остварио Далибор Илић са бацања (24:28), а одмах наком тога је имао закуцавање (26:30). Домаћин у наставку прави серију 8:3, којом враћа предност на своју страну (34:33). Црвено-бели су имали одговор на овај налет Валенсије, те захваљујући Џону Холанду који је постигао две тројке наша екипа долази до највеће предности на мечу од седам поена (34:41). Звезда је ову предност одржала до полувремена 42:47.

Најефикаснији у овом делу меча је био Филип Петрушев са 16 постигнутих поена. Немања Недовић је убацио седам поена.

Велика борба је виђена у другом полувремену где су обе екипе доста теже долазиле до поена, те је ова деоница била најмање ефикасна. Домаћин се враћао резултатски у меч, чак долазио до изједначења, али су црвено-бели успели да сачувају предност и заврше обу четвртину вођством (58:61).

Недовић и Холанд су својим кошевима донели Звезди оредност од седам поена на старту последњег дела игре (58:65). Црвено-бели наредних пет минута нису постигли поен, док се Валенсија приближила на један посед заостатка (63:65). Преко Петрушева и Недовића Звезда долази до највеће предности на мечу од девет поена предности (63:72), на нешто мање од три минута пре краја меча. Црвено-бели нису успели да приведу утакмицу крају како треба, те је Валенсија дошла на само поен заостатка 20 секунди пре краја утакмице (71:72). Петрушев је убацио оба пенала за 76:73, а Недовић још једно након првог промашаја на утакмици, да би Џоунс са центра погодио обруч а бодови тако отишли за Београд као фантастична увертира за дупло коло и утакмице са Реалом и Монаком!

Црвено-бели су на крају славили 75:77! Победа за Бадње вече, Божић, све Звездаше и Стефана и Милоша!!!

КК Црвена звезда Меридианбет: Холанд 8, Лазаревић 3, Митровић, Лазић 3, Добрић 9, Илић 6, Недовић 19, Марковић 2, Кузмић, Петрушев 25, Топић, Бентил 2;

Валенсија: Џоунс Јуниор 16…

Црвено-бели наредни меч играју већ у недељу где гостују екипи МЗТ-а. Екипа право из Валенсије путује у Скопље, а у недељу увече се враћа за Београд.

Извор: Сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јан 7, 2023 at 11:31

OVO JE ZAISTA VELIKA POBEDA,I BOG NAS NAGRADIO ZA BOŽIĆ ZA SVE ONO STO NAM RADE.PRAVOSLAVLJE SE NIKADA NE MOŽE POBEDITI SILOM I NEPRAVDOM..ŽIVELA ZVEZDA JEDINI SRPSKI KLUB,ŽIVELA SRBIJA

Reply

Leave a Comment