Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоТенис

Звезда домаћин светским јуниорима на Карабурми

Друга недеља јануара 2023. године на теренима ТК Црвена звезда у Београду доноси прегршт нових мечева, нада, борби на шљаци, победа, али и разочарања, што је саставни део једне тениске приче. После традиционалног Европског Божићног турнира за конкуренцију до 14 година, борбе на Звездиној шљаци се настављају без дана одмора, овога пута под управом јуниора света. Велике снаге светског тениса учествују на 14. по реду “Дата-Дривен Лаб Опен”-у који клуб на Карабурми организује за светску јуниорску листу (ИТФ ранг-листа). О његовој снази и популарности говори и регистрација такмичара за овај турнир, која из године у годину јача.

За 14. издање светског Божићног турнира до 18 година на теренима ТК Црвена звезда пријављено је 380 такмичара из 18 земаља, од којих 128 јуниора има прилику да се бори за вредан пехар и још значајније ИТФ бодове. Заједно са завршеним турниром “Tennis Europe” до 14 година, овај турнир је један од најпопуларнијих зими у Европи и представља прилику да домаћи такмичари, којих ове године има 40, у нову сезону крену са успесима и новим бодова.

Ноћу, све наше очи су приковане за мале ТВ екране и мечеве које играју најбољи тенисери света у далекој Аустралији. Током дана на терену младих снага светског тениса посматрамо исту борбу, жар за победу, енергичност у карактеру и деловању. Јуниори који су нам дошли са свих страна меридијана, 14. пут за редом, красе почетак јануара на теренима ТК “Црвена звезда” и дају нам посебну мотивацију на самом почетку и календарске и године такмичења. Сада гледамо како се боре за сваки бод и лопту на актуелном турниру, а за неколико година ћемо неке од њих видети и на професионалној сцени. Заједно настојимо да наши млади спортисти могу да се такмиче на међународној сцени, представљајући Србију. “Дата-Дривен Лаб Опен” је прилика да ову годину започнемо код куће. Сигуран сам да ће им шанса да се боре за бодове на домаћим теренима много значити до краја сезоне – објашњава директор ТК Црвена звезда Слободан Војиновић.

Јуниорски репрезентативци Србије које ових дана можемо видети на теренима Звезде како се боре за нове ИТФ поене су: Тодор Вукомановић (ЦЗ), Алекса Опарница (ЦЗ), Сергеј Живковић (ПАР), Марко Драговић (Новак). Код јуниорки учествују репрезентативке Душица Поповски (ЦЗ) која је вишеструка шампионка наше земље и 7. на Теннис Еуропе листи до 14 година, затим Стела Џимовић (ЦЗ), Лана Петковић (ЦЗ) и Петра Коњикушић (Типсаревић).

Светски јуниорски божићни турнир на Звезди (ИТФ до 18 година) лансира неке од нових, будућих великих планетарних тениских звезда, као и домаће тениске асове. На списку учесника се увек налазе победници државних првенстава, како из Србије, тако и из других земаља из којих долазе учесници овог турнира. Локалне звезде улазе у другу недељу јануара са намером да постану глобалне звезде. Надамо се да ће им наша подршка омогућити да ојачају своју позицију због високих спортских резултата, а својим примерима популаризују тенис међу децом и омладином – рекао је Јевгеније Атаманчук, председник “Дата-Дривен Лаб”.

Оно што је новитет на овом турниру је лајв стриминг канал на “Youtube”-у Тениског клуба Црвена звезда. На том каналу ће убудуће сва такмичења која организује ТК ЦЗ бити видљива широј публици.

The post Звезда домаћин светским јуниорима на Карабурми appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment