Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Идентификација најмлађих талената на највишем нивоу

Координатор базних селекција Омладинске школе Црвене звезде – Владимир Цвјетићанин је резимирао рад најмлађих фудбалера у нашој фудбалској академији у претходних шест месеци.

Када је у питању претходна полусезона у базним селекцијама на старту смо одмах поставили циљеве као и сваке године, а ту се подразумева идентификација талената, као и интензивна обука деце и тренера. Постигли смо одличне резултате, с обзиром да све генерације по оцени стручњака имају у саставу најталентованије фудбалере у Србији – почео је Цвјетичанин.

У базним селекцијама наступају генерације дечака рођених од 2011, па закључно до 2016. године. Према речима координатора Цвјетићанина резултати су врхунски, али има великог простора за још већи напредак.

– Резултатима никад у потпуности нисмо задовољни, јер је коначан производ када завршимо процес идентификације, а ту се подразумева правилна обука и развој играча. Највећи проблем са којим се суочавамо, а зато нисмо на максималном нивоу, је што већина талентоване деце није из Београда и немамо активни приступ према њима током тренажне недеље. Углавном су малишани у могућности да долазе једном, евентуално два пута на тренинге у периоду од седам дана. Неомаловажавамо рад у другим школама фудбала, али једноставно смо стигли до закључка да ту лежи највећи проблем. Деца не тренирају са талентима који су у њиховом рангу, већ са слабијима, и из тог разлога не виде све могућности фудбала.

Примарни циљеви остају исти, а посебан акценат биће усмерен на развој тренера који поред тога што обучавају дечаке врше и процес селекције и идентификације талената.

Циљеви се не мењају од тренутка када је руководствно Омладинске школе Црвене звзеде на челу са директором Драганом Младеновићем и првим тренером Николом Јелићем дошло у клуб. Увек је примат у базним селекцијама идентификација талентованих играча у раном периоду. Велику пажњу посвећујемо развоју тренера, а на томе ћемо радити интензивно у наредних шест месеци. Тај сегмент смо уочили као велики простор за напредак у нашој академији. Желимо да имамо што већи број талентованих тренера, спремних да уче и упијају нова фудбалска знања. Велики број стручњака који сада раде у старијим селекцијама су потекли из базе. Приметили смо да постепен развој тренера представља богатство нашег клуба. Звезда је данас постала расадник тренера, не само играча. То нам даје сатисфакцију и енергију да можемо да постижемо и по том параметру врхунске резултате. Увек желимо да пружимо шансу новим тренерима, те ћемо у складу са тим примити четири тренера волонтера у наредној полусезони, такође и два нова главна тренера – закључио је Цвјетићанин.

The post Иза југа Маракане – Идентификација најмлађих талената на највишем нивоу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment