Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Борбено друго полувреме као прави пример

Фудбалери Црвене звезде су на петој припремној утакмици поражени од Лудогореца резултатом 2:3. Шеф стручног штаба Милош Милојевић је нагласио да су порази некад добри како би се реално сагледала целокупна слика рада црвено-белих.

Као што сте видели, добро је што нисмо одустајали. Са друге стране однос, залагање и неке дистанце, то што смо радили до сада, нисмо могли да испоштујемо из одређених разлога у првом полувремену, не бих о детаљима. Свакако да 0:3 за 45 минута боли и да је могло бити и убедљивије, треба бити реалан. Ако хоћемо искрено, то отвара очи и потврђује неке ствари које мислимо – ко може, ко не може. Лудогорец је коректна европска екипа, можда нису јаки као пре пет, шест година, али свакако да су јако добри и јако добро проналазе играче из Бразила, имају добар скаутинг са њима. Прво полувреме је свакако полувреме за заборав, осим добре партије Борјана. Чим голман има најбољу партију, значи да све остало није ишло како треба. Позитивно из овог меча је друго полувреме, сам однос, борбеност, трчање, смањивање дистанци. Свакако не умањујем своју кривицу. Једноставно мобилнији и бржи играчи у другом полувремену, који могу да играју интензитетом који је потребан у Европи. Самим тим 2:0 за нас у другом полувремену. Јесу они заменили пар играча, али и ми смо извршили седам измена. Мислим да сам тај однос тела и залагање момака у другом полувремену је пут којим треба да идемо – рекао је Милојевић.

Дебитантски погодак за Црвену звезду на данашњој утакмици постигао је и Алекс Виго у 90. минуту и показао да је реч о изузетно важном појачању за наш клуб.

– Свакако, видели сте тај квалитет. Може да реши један на један, може да заврши, то нам је и био проблем, да постижемо голове. Мислим да ће тек показати колико може, јер је кратко са нама. Није пуно ствари одрадио, али види се да разуме игру. Када је неко тако добар играч, лако је разумети и захтеве.

Црвена звезда се враћа свом ритму у Анталији, а преостали су јој сутрашњи тренинзи, као и последњи меч у Турској – против Аустрије Лустенау у петак, након ког ће се црвено-бели вратити у Београд.

Наравно да нисмо завршили припреме са овим, имамо још два тренинга и једну утакмицу. Након тога можемо да сумирамо утиске. Што се тиче урађеног до сад, не желим да овај резултат помути реалну слику, јер је неко наше опажање свега да је доста тога доброг урађено. Порази су саставни део игре, мислим да су добри и за освешћење и да сагледамо где смо и шта смо реално, а не само емотивно – закључио је Милош Милојевић.

The post Милојевић: Борбено друго полувреме као прави пример appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment