Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Аустрија Лустенау 3:2 (1:1)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Аустрију Лустенау резултатом 3:2, што значи да је припремни период завршен тријумфом, те да ће наши првотимци са осмехом на лицу чекати дуел са Војводином. Поготке за наш тим и задовољство Милоша Милојевића постигли су Кингс Кангва, Стефан Лековић и Стефан Митровић.

Црвена звезда – Аустрија Лустенау 3:2 (1:1)

Стадион: “СЦ Калиста”, Анталија, Турска.

Стрелци: Кангва у 40, Лековић у 47. и Митровић у 81 минуту за Црвену звезду, а Дијаби у 26. (из једанаестерца) и Генуш у 53. минуту за Аустрију.

Црвена звезда: Васиљевић, Виго (од 46. Л. Николић), Лековић, Панков (од 65. Милуновић), Срнић, Саного (од 68. Мијаиловић), В. Николић (од 68. Мотика), Кангва (од 46. Канга), Пруцев (од 65. Митровић), Катаи (од 46. Митуљикић), Ибрахим (од 65. Мијатовић).

Аустрија: Хелац, Хугонет, Мак, Дос Сантос, Генуш, Сурдановић, Тифенбах, Гмајнер, Дијаби, Гедикли, Чеукуа.

Играли су још: Ширл, Бергер, Грујичић, Таудеу, Кунг, Туркмен, Кудусу, Рејн, Бачић, Грабер, Фридрикас, Кос.

Мало је екипа у Европи са којима се Црвена звезда баш никада није сусрела, а управо смо данас присуствовали првом, историјском, одмеравању снага са Аустријом Лустенау. Био је ово уједно и последњи меч на припремама у Анталији, након чега је заказан повратак екипе за Београд.

Ротирао је Милојевић и данас, у жељи да сви фудбалери добију минутажу и покушају да се изборе за место у тиму против Војводине, за утакмицу заказану 4. фебруара. Није било пуно узбуђења у првих 20 минута меча, осим што је сваки контакт Катаија са лоптом био претња по ривала, а његове комбинације са Ибрахимом биле су главно оружје Звезде. Управо таква ситуација виђена је у 20. минуту када се Ибрахим нашао у доброј позицији и желео да пружи лопту за Катаија који је утрчавао на другој стативи, али није успео наш Магико да то стигне.

Ипак, стигла је екипа Аустрије до предности у 26. минуту када је Дијаби после контакта са Вигом остао да лежи у казненом простору, а арбитар показао на белу тачку, што је фаулирани фудбалер успео да искористи и матира Васиљевића. У стилу плејмејкера је Панков, два минута касније, послао лопту иза леђа одбране за Катаија, чији је ударац добро одбранио Хелац. Није се ту Звезда зауставила, па је минут касније Пруцев после соло продора покушао да погоди даљи угао, међутим, није био прецизан.

Као да је Звезда убацила у већу брзину, па се малтене у сваком нападу дешавало нешто опасно испред Хелцовог гола. Грешка одбране Аустрије довела је до ударца Катаија из дотрчавања са десетак метара, али је голман ривала успео да одбрани, после чега смо и два пута из корнера запретили. Могао је и Николић да поравна резултат у 35. минуту, заправо је ударцем успео да матира Хелца, али је Дос Сантос са гол линије послао лопту у корнер.

Коначно је одбрана Аустрије капитулирала у 40. минуту и то након невероватног пресинга нашег тима. Стисли су наши офанзивци капитена ривала Мака који је додао лопту до Пруцева, а он потом одиграо за Кингса Кангву који је био успешнији од Хелца у ситуацији “један на један”.

Брзо је Звезда дошла до преокрета, а играо се 47. минут када је Стефан Лековић уписао првенац у дресу нашег клуба. Центрирао је Канга са десног бока, а млади штопер се добро позицинирао између двојице дефанзиваца гостију и главом матирао Хелца. Одлично игра Пруцев на актуелним припремама, и велика је штета што његова два “лажњака” из 50. минута када је надмудрио читаву одбрану Аустрију, нису завршила у мрежи, већ је практично погодио Хугонета који је већ био на земљи.

Као да нас је иницијатива и то што се ривал оријентисао на одбрану потпуно успавало, па су тако фудбалери Аустрије изједначили у 53. минуту преко добре контре и реализације Генуша. Могао је ривал да дође до потпуног преокрета свега шест минута касније када је Гедикли погодио стативу. Прво узбуђење после дужег времена мирније игре, виђено је у 78. минуту када је Канга гађао са дистанце, али поред стативе.

Ипак, Црвена звезда је у финишу дошла до тријумфа и то после добре реакције Николића који је пресекао додавање, да би потом Мијатовић фантастично проиграо Стефана Митровића, а његов парњак из напада, закуцао лопту у гол и ставио тачку на меч.

The post Црвена звезда – Аустрија Лустенау 3:2 (1:1) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јан 27, 2023 at 17:52

KAKAV SJAJAN MEČ..OVO JE TIM ZA LŠ I DA SE SPREMI BAYERN..OVO SU IGRAČI STRAH I TREPET..NIKOLIĆI,NESRETNI VIGO,MUSTAFA,MOTIKA,MITULJIKIĆ..SANOGO, SRNIĆ,SAMO JE NEDOSTAJAO NAJBRZI IGRAČ KRSTIČIĆ I TO JE SKOCKANA EKIPA ZA SAM VRH.ALI BEOGRADSKE ZONE

Reply

Leave a Comment