Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Задовољство Звездиних дама и у поразу од Вакифа

Одбојкашице Црвене звезде доживеле су и пети пораз у Лиги шампиона, пошто је у дворани СЦ Вождовац на Бањици изгубила максималним резултатом од турског Вакифбанка, актуелног европског и светског шампиона. После 74 минута игре, на семафору је писало 0:3, по сетовима 23:25, 18:25, 18:25.

Сјајан први сет видело је више од хиљаду гледалаца у дворани на Бањици. Црвена звезда је храбро ушла у меч, предвођена Кубанком Аном Клегер парирала готово најјачој постави гиганта из Истанбула (без Габи и Зехре), а при вођству црвено-белих 14:12, Ђовани Гвидети, тренер гошћи и нови селектор репрезентације Србије, затражио је први тајм-аут. Све до резултата 16:14, Београђанке су имале предност, а гошће стрепњу да би могле да изгубе први сет.

Ипак, нешто квалитетнија игра Вакифбанка у завршници, бољи сервис и чвршћи блок, донели су им четири поена предности (19:23). То није обесхрабрило Црвену звезду, која је одбранила две сет лопте, натерала Гвидетија на још један тајм.аут, да би на крају блоком Кубре Акман на Јелени Стојић, Вакиф стигао до вођства – 23:25 (0:1).

У другом сету доминирао је управо блок шампионки Турске. Чак осам поена из овог елемента освојиле су гошће, које су имале константну предност од четири до шест поена (5:9, 8:13, 9:15…). Сјајан сет одиграла је Чјака Огбогу са пет поена, а у завршници је заиграла и Алексија Каруташу, која је уписала четири поена.

Променио је и на другој страни Ратко Павличевић пар играчица у постави, па се у завршници истакла Тара Таубнер са неколико сјајних смечева и шест поена. Звезда је и у трећем сету била достојан ривал, изгубила га је резултатом 18:25, али је на крају побрала аплаузе београдске публике, која је могла да ужива у квалитетном мечу, који је огромно охрабрење за шампионке Србије пред наставак борби у домаћем првенству.

У победничком тиму, који је остварио четврту победу у Лиги шампиона, највише поена освојила је Чјака Огбогу са 13, а следиле су је Дерја Џебеџиолу са 11 и Кара Баџема са десет. Код Црвене звезде, Ана Клегер је за само два сета освојила 11 поена, Јелена Стојић девет, а Ана Живојиновић осам.

Црвена звезда ће у последњем, шестом колу такмичења у Ц групи гостовати немачком Потсдаму, а тај меч на програму је 8. фебруара.

Пре почетка меча, председник ОК Црвена звезда, Драган Килибарда, уручио је пригодан поклон Ђованију Гвидетију, новом селектору женске одбојкашке репрезентације Србије.

The post Задовољство Звездиних дама и у поразу од Вакифа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment