Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Синанчевић, Буквић и Видојковић најбољи у Србији

Српски Атлетски Савез прогласио је најуспешније атлетичаре, клубове и тренере за 2021. и 2022. годину.

За најуспешнијег сениора у 2021. и 2022. години изабран је Армин Синанчевић. Победник Медитеранских игара у Орану са 21.29 метар и вицешампион Европе са 21.39 метар. Неприкосновени владар дисциплинице бацање кугле, актуелни државни рекордер и у дворани и на отвореном.

Признање је примио његов тренер, такође наша легенда, Драган Перић.

За најбољу млађу сениорку изабрана је Марија Буквић, превасходно за резултате остварене у дисциплини 100 метара препоне. Четврто место освојила је на Медитеранским игарама до 23 године, а лични рекорд ове године остварила је у времену 13.71 секунди. Подједнако успешна била је и у скоку удај са 6.12 метара. Само 0,1 м/с недозвољени ветар делило ју је ос регуларног резултата на 6.39 метара.

Богдан Видојковић проглашен је за најбољег јуниора Србије. Финалиста Светског јуниорског првенства у Калију. Сопствени државни рекорд обарао је неколико пута, до фамозних 13.69 секунди. Седми јуниор света на 110 метара препоне сјајно је истрчао и 200 метара ове године, 21.63 секунд.

Честитамо свим атлетичарима, њиховим тренерима као и управи клуба за постигнуте успехе и резултате који се низу кроз историју, а верујемо и у њихов успешан наставак.

The post Синанчевић, Буквић и Бидојковић најбољи у Србији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment