Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Црвена звезда – Раднички КГ 26:23 (15:13)

Рукометашице Црвене звезде пласирале су се у четвртфинале Купа Србије након што су у претколу савладале Раднички из Крагујевца на Бањици – 26:23 (15:13).

Изабранице Весне Бојовић су још увек у припремама за наставак сезоне који почиње 11.марта у Супер Б лиги, али су у нову годину пренеле старе навике. И поред тога што је Раднички у такмичарском ритму, одиграо је утакмицу против Јагодине протеклог викенда, и што црвено-беле имају велику паузу, није представљало проблем нашим девојкама.

За Црвену звезду је дебитовала Андреа Савић (десни бек, 2002) која је стигла из редова лидера АРКУС лиге Јагодине, а поникла је у Београду. У екипу се после опоравка од повреде вратила и Тамара Петковић.

Почетак меча је протекао у егалу, гол за гол смо гледали до средине полувремена када је Црвена звезда стигла до два гола разлике, предност коју је одржавала до краја полувремена. Један од пресудних момената десио се у 29.минуту када је Мина Савић одбранила седмерац Јовани Стоиљковић, лопта је погодила у главу, па су арбитри након краће консултације, ипак, доделили црвени картон играчици Радничког. Андреа Савић је реализовала последњу акцију Црвене звезде у полувремену и потврдила 15:13.

Звезда је наставила серију између два полувремена до 5:0 и тада и преломила утакмицу у своју корист, (18:13). Мина Савић је имала још једном сјајну ролу, са неколико интервенција, уз још два одбрањена седмерца, закључала је гол и омогућила саиграчицама мирније нападе. У нападу је икс фактор вечерас била Марија Тасић, која је изнудила четири седмерца и два искључења.

Јелена Нинковић је зауставила ударац са седам метара Хелене Инђић, а црвено-беле су контролисале и игру и резултат, разлику од четири гола, до финиша када су Драгана Ранковић и Хелена Инђић погодиле за 25:23. Савићевића забележила још две одбране, Вања Ђорђевић није искористила седмерац, у наставку ни Тамара Петковић није била прецизна, Ана Пидро на голу, као и у првом полувремену Тамара Костић, истакле су се у екипи Радничког. Звездину победу и пласман у четвртфинале потврдила је Ива Андрић у последњем минуту, заслужна и за два седмерца током меча, за коначних 26:23.

Андреа Бонер најефикаснија са 8 голова, Вања Ђорђевић је постигла 5, по 3 Јелена Контрешевић и Андреа Савић на дебију.

Уз Црвену звезду пласман међу осам најбољих екипа изборили су и Војводина, Младост из Нове Пазове и Наиса, који ће се придружити Железничару из Инђије, Јагодини, Бекаменту и Медицинару.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 26:23 (15:13)
Београд, хала: УСЦ “Вождовац”. Гледалаца: 200. Судије: Зоран Попов (Нови Сад) и Горан Ристић (Кикинда). Искључења: Црвена звезда 8, Раднички 10 минута. Црвени картон: Јована Стоиљковић (Раднички). Седмерци: Црвена звезда 6(4), Раднички 6(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Милојевић, Конатар, Петковић 2, Момчиловић 1, Бонер 8(2), Ђурковић, Ђорђевић 5(2), М.Савић, Тасић 1, Кнежевић, Видић 1, А.Савић 3, Кострешевић 3, Андрић 2, Доровић. Тренер: Весна Бојковић

РАДНИЧКИ: Појужина, Ђорђевић 2, Величковић, Вучићевић, Пидро, Инђић 5(2), Стоиљковић 1, К.Петровић 6, Бјелак 2, Васовић, Д.Ранковић 3, Т.Петровић 1, Костић, З.Ранковић 2, Андрић 1. Тренер: Бојан Милентијевић

The post Црвена звезда – Раднички КГ 26:23 (15:13) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment