Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Блистали Митуљикић и Лучић

Стартовао је други део Суперлиге Србије, а млади фудбалери Црвене звезде на каљењу у клубовима из српске елите су имали запажене роле на пролећној премијери. Најистакнутији у редовима својих екипа су били Јован Митуљикић и Владимир Лучић који су по једном затресли мрежу.

Јован Митуљикић је оставио и више него одличан утисак на дебију за новосадску Младост. Иако је ГАТ поражен од Јавора резултатом 3:2, за пола сата проведених на терену Звездин вундеркинд је доказао квалитет. Одлично се снашао у 82. минуту сусрета и спретном реакцијом у шеснаестерцу екипе из Ивањице спровео лопту до мреже. Такође, за тим Младости наступио је и Илија Бабић, кога је управо заменио Јован Митуљикић на терену после сат времена игре на стадиону “Карађорђе”.

Владимир Лучић је био изузетно инспирисан у Суботици у дуелу против Спартака. Славио је Чукарички са 3:1, а вешти дриблер је донео превагу при нерешеном резултату. Искористио је Лучић слабу реакцију дефанзиваца домаћег тима и сјајним усмереним пријемом пребацио лопту на леву ногу те изразито прецизним ударцем погодио даљи угао. Наступ на пролећној премијери суботичког Спартака је уписао и креативни везни фудбалер Петар Станић.

Никола Станковић и његов имењак Кнежевић су ове зиме појачали крушевачки Напредак, а да ће бити важна карика у тиму искусног тренера Душана Ђорђевића потврдила је већ прва утакмица. Станковић, момак са широким плућима, је био од првог минута на терену у сусрету против вечитог ривала где је освојио много дуела на средини терена. По изразито тешком терену прилику да заигра у 71. минуту је добио Никола Кнежевић, нова десетка тима из Крушевца. Међутим, Напредак је доживео пораз минималним резултатом.

Андрија Радуловић и Урош Лазић су бранили боје Радника против Колубаре. Радуловић је продорима правио очигледну разлику на терену, али је његове покушаје у пар наврата зауставио чувар мреже тима из Лазаревца. Лазић је заиграо у везном реду, те је тако рођени Нишлија је показао да може да покрије више позиција на терену.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Урош Лазић (Радник) – 90 минута у поразу од Колубаре (1:0)
Никола Станковић (Напредак) – 90 минута у поразу од Партизана (0:1)
Никола Кнежевић (Напредак) – 19 минута у поразу од Партизана (0:1)
Петар Станић (Спартак) – 18 минута у поразу од Чукаричког (1:3)
Андрија Радуловић (Радник) – 90 минута у поразу од Колубаре (1:0)
Владимир Лучић (Чукарички) – 24 минута у победи над Спартаком (1:3)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – 30 минута у поразу од Јавора (2:3)
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 60 минута у поразу од Јавора (2:3)

The post Звездаши на каљењу – Блистали Митуљикић и Лучић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment