Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет отпутовали у Тел Авив

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет отпутовали су у Тел Авив где их у четвртак очекује меч 24.кола Евролиге против Макабија.

Црвено-бели се полако комплетирају, тренинзима се прикључио у пуном капацитету и центар Хасан Мартин, а екипа је након изузетно напорног периода, имала времена да одради и неколико тренинга пред пут у Израел.

Тренер Душко Ивановић:
Изузетно добра екипа, атлетски врло јака, играју изузетно добро у транзицији, нарочито кући и то у првој четвртини када стичу велику предност. Мораћемо да знамо да играмо на тај начин на који они играју јер то ће бити много контаката, транзиције и скокова. Пуно екипа када играју у Тел Авиву имају проблем у тој првој четвртини јер они почињу да играју на један изузетно агресиван начин и ако ниси спреман на то онда стекну велику предност. Знамо шта нас чека и на то морамо да одговоримо – истакао је Ивановић.

Новинарима се након тренера црвено-белих обратио и Хасан Мартин и најавио да је повреда прошлост, али да још увек због одсуства такмичарског ритма и утакмица није на 100 посто:

Мислим да ће бити јако теша утакмица на гостовању. Играмо против једног јако агресивног и физички јаког тима какав је Макаби. Заиста нам је потребна ова победа, врло велики тријумф ако дођемо до њега. Жедни смо победа тренутно, а ја се осећам сјајно. Мало ми треба да повратим своја плућа, али физички сам на 100 одсто, дефинитивно спреман да играм. Морам да се вратим у ритам и поново осетим лопту, али мислим да ми неће бити потребно много времена. Као што сам рекао физички сам на 100 одсто и мислим да ћу ускоро бити ту – истакао је амерички центар.

Екипа стиже у Израел уоко поднева, а вечерас у термину утакмице одрадиће и тренинг у дворани „Менора Мивтачим“.

У првој утакмици ове сезоне, Црвена звезда Меридианбет је победила Макаби у Београду 69:68.

The post Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет отпутовали у Тел Авив appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment