Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда на ,,Крову” против вождовачког ,,вртића”, тражи почетак нове победничке серије!!!

Црвено-бели и поред солидног издања, поготово у првих четрдесет и пет минута нису успели да сломе отпор жилавих гостију из Новог Сада, па ће повратак на победнички колосек потражити у комшилуку, где ће у оквиру 21. кола Моцарт Суперлиге Србије, у Суботу од 14 часова гостовати најмлађој екипи нашег шампионата, Вождовцу.

Приредили су навијачи и руководство Црвене звезде прелеп перформанс како на терену, тако и на трибинама, да се и црвено-бели достојанствено опросте од Синише Михајловића, који нас је све којима је црвено-бела боја у срцу, задужио својим ,,трком у вечност”.
Много симболике, много емоција било је тог тмурног дана под небом изнад ,,Маракане” у утакмици у којој су се састале његова Црвена звезда и Војводина у којој се и препоручио црвено-белима из Београда.
Резултат је на крају био мирољубивих 1:1, а оба гола веровали или не, постигнута су левом ногом, која је била заштитни знак бомбардера из Борова села.
Црвено-бели нису испунили резултатски циљ, јер су остали кратки за победу и два бода, али су тог дана ипак били у другом плану.

Следећа препрека у низу од осам тешких мечева који очекују црвено-беле у наредних четрдесет дана, биће млада екипа Вождовца и уколико ,,неокрњени” преброде овај тешки низ, фудбалери Црвене звезде биће надомак нове, шесте у низу шампионске титуле.

Вождовац након солидне полусезоне у којој је успео да се издигне изнад просека, у наставку жели да се умеша и у борбу за излазак на европску сцену, па су самим тим очекивано били нешто активнији у овом прелазном року.
Екипу су појачали Вукашин Ђурђевић који је дошао из Рада, некадашњи омладинци Црвене звезде, Дамјан Даничић и Алекса Матић који су дресове Самгајита и Минска заменили за бели дрес Вождовца.
Предраг Медић је дошао из сурдуличког Радника, Влада Новески из Војводине, а Харис Кадрић из Колубаре.
Док су тим са Душановца напустили Милош Миловић који се преселио у Узбекистан, у редове Навбахора, Стефан Пуртић је постао фудбалер румунског Петроула, док се Мартин Новаковић преселио у редове шабачке Мачве.
Асахиро Сентоку се вратио у Црну Гору, па ће након Подгорице, бранити боје Искре из Даниловграда.
Вељко Тривуновић је ново појачање Железничара, док ће Бранислав Марковић предводити напад Металца из Горњег Милановца.

Вождовчани су након успешно одрађених припрема где су одиграли шест мечева, забележивши две победе, против ТСЦ-а (1:0) и младог тима Динама из Кијева ( 3:1), реми против пољског Плока (3:3) уз три пораза од екипа Младост ГАТ (2:3), Штурма из Граца (0:2) и словачке Михаловце (0:1), успешно отворили пролећни део шампионата победом над екипом Радничког 1923 у Крагујевцу, славивши са 1:0, голом некадашњег Звездиног омладинца, Милоша Пантовића, који је средином првог полувремена био прецизан са беле тачке, поставивши тако коначан резултат овог меча.

Након двадесет одиграних кола, екипа Вождовца налази се на седмом месту са 34 освојена бода колико има и петопласирана екипа Војводине и на само пет бодова од места које води у европска такмичења за које ће водити жестоку борбу са екипама ТСЦ-а, Чукаричког, Војводине и Новог Пазара.
Вождовчани су остварили десет победа, четири ремија и шест пораза, али уз негативну гол разлику 18:22.
Екипу предводе некадашњи омладинци Црвене звезде, Милош Пантовић који је постигао седам голова и Борисав Бурмаз који се четири пута уписао у стрелце.
Стефан Хајдин је постигао два, док је Марко Мијаиловић уписао један гол ове сезоне. Вождовац је најмлађа екипа Моцарт Суперлиге Србије са просеком од 20 година и шест месеци, тако да њихов овосезонски резултат итекако добија на значају.

Црвена звезда и Вождовац до сада су одиграли 27 првенствних утакмица, а позитиван скор је на страни црвено-белих. Укупно је наш тим тријумфовао на 23 сусрета, један меч завршен је нерешеним резултатом, док су четири пута победили популарни „Змајеви“, уз гол разлику 62:17 у корист Звезде.
Први дуел ове две екипе одигран је 22. фебруара 1950. године када је наш тим победио са 6:0.
Најубедљивија победа Звезде десила се 24.10.1951. године када смо савладали Вождовац у пријатељском мечу са 11:1. Занимљивост је да се никад нисмо састали у купу са Вождовцем, а одиграли смо и шест пријатељских утакмица.
Наш тим није изгубио меч против Вождовца као домаћин, док смо у гостима забележили осам победа и три пораза.
Последњи дуел Црвена звезда и Вождовац одиграли су у шестом колу овосезонске Суперлиге Србије, а меч је одигран 13. августа прошле године. Црвено-бели су славили резултатом 4:0, а најбољи актер меча био је Мирко Иванић који је осим поготка, уписао и три асистенције – Пешићу, Букарију и Бену.

Пред дуел са Звездом, тренер Вождовца Никола Пуача, изнео је своја очекивања: 

-Очекује нас тежак дуел против изузетно квалитетног противника, који располаже великим фондом квалитетних фудбалера и практично има два јака тима. Свесни смо да је Звезда велики фаворит, јер у својим редовима има одличне играче, са европским искуством – рекао је Пуача.

Звезда је у првом делу сезоне победила Вождовац, а Пуача је рекао да тај дуел сада неће имати превелики значај, пошто су се у обе екипе променили играчи и стручни штабови.

– Ми се спремамо као за сваку утакмицу и покушаћемо да дођемо до својих прилика за повољан резултат. Овакве утакмице, у којима могу додатно да стекну искуство, су веома значајне за наше младе играче. Биће сигурно лепа, права фудбалска атмосфера на Крову – навео је Пуача.

За очекивати је да Никола Пуача црвено-белима супростави следећих једанаест:

Катић – Ђорђевић, Дамјановић, Мијаиловић, Даничић – Ајдиновић, Матић, Нешковић – Пантовић, Вујановић – Бурмаз.

Са друге стране, фудбалери Црвене звезде након стартног пролећног ремија желе да се врате на победнички колосек.
Реми против Војводине је био по мери Новосађана, који су успели да одоле офанзиви црвено-белих у првих четрдесет и пет минута, а у других да потпуно умртве игру и да остваре зацртани циљ, којем су понајвише кумовали расположени голман гостију Лазар Царевић и нерасположена и деконцентрисана навала петоструког узастопног шампиона Србије.
Пред црвено-белима је тежак задатак, против себе ће имати младу и полетну екипу Вождовца, чије боје бране деветорица бивших омладинаца Звезде које предводи бивши тренер омладинског тима нашег клуба Никола Пуача.
Тако да нема сумње да ће дати све од себе да се покажу у најбољем светлу против матичног клуба.

Пред дуел са екипом Вождовца, шеф стручног штаба Црвене звезде, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

– То је другачији фудбал, у смислу начина за игру. Тешко је ући у пресинг, тешко је одузети лопту, ако је први додир добар, али фудбал је фудбал и играло се и на горим теренима. Нисам љубитељ вештачке подлоге, иако сам пуно пута играо на њима са својим екипама, али боље и такав терен који је раван, него лош травнати. Није нам то проблем, како нама, тако и њима, иако су се они више навикли, али ми смо одрадили пар тренинга на нашем терену са вештачком травом и мислим да ће нам то доста значити – почео је Милојевић.

 Тандем Мијатовић-Пешић је сјајно функционисао на припремама.

 – Не бих откривао то дан пре утакмице, али постоји могућност да их обојицу видимо на терену. Можда од почетка, можда у току утакмице, а позвао бих навијаче да дођу, па да виде.

 Истакао је Милојевић да је задовољан тимом који је истрчао на пролећној премијери, као и да има простора да буде и промена.

 – Верујем у избор стартне поставе са те утакмице. Можда дође до малих промена, али мислим да избор није дискутабилан, јер смо били бољи у свим сегментима игре. Фудбал се игра због голова, у томе морамо да будемо бољи сутра, свесни смо тога, али смо радили на томе и имамо прилику да покажемо то против Вождовца. Ако будемо радили оно што треба, неће бити проблема.

 Доста Звездине деце сада носи дрес Вождовца.

 – Имаће мотив, то су квалитетни играчи који су добили најбољу могућу едукацију у Србији, али стицајем околности, не могу баш сви да дођу до првог тима. Имаће мотивацију да покажу да је клуб погрешио и то је нормално, али Звезда је велика и у свакој екипи у лиги имамо играче који су прошли нашу школу. То је нешто с чим се суочавамо, али момци имају право на то, док је на нама да играмо како треба и да очекујемо добар резултат.

Млади стручњак се дотакао и здравственог билтена.

 – Постоји потешкоћа, болести, вируса, али такав је период и не бих се жалио.

 Милојевић је нагласио да је током недеље имао много разговора са нашим првотимцима.

 – Желео бих да промене говор тела, да буду срећнији. Играју у најбољем клубу у Србији, најбоља су екипа последних пет година, пет пута у Европи и нема разлога да буду несрећни, да осећају притисак и оптерећење. Желим максималан приступ и на тренингу и на утакмици и то је оно што очекујем, а када се то испуни, немам проблем да преузмем одговорност – подвукао је Милојевић.

Главни судија меча биће Милош Милановић. Поред аут линија помагаће му Милан Шутуловић и Стефан Војнић.
У ВАР соби седеће Милан Митић и Милош Караџић, делегат меча биће Браун Роберт, контролор је Здравко Савић, док је четврти арбитар Данило Николић.

Директан пренос утакмице са стадиона на ,,Крову” тржног центра, између фудбалера Вождовца и Црвене звезде, можете да пратите на програму Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 14 часова.

Повезане вести

Leave a Comment