Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда изгубила од Сентеша после лошег почетка

У другом колу другог турнира Дунав лиге, који се у недељу завршава у Новом Саду, ватерполисткиње Црвене звезде изгубиле су од мађарског Сентеша 13:9.

Сентеш је много боље почео меч, па је већ после три минута било 3:0 за мађарски тим. Први гол за Звезду постигла је Сесилија Диаз Меса после једног одвајања на центру. Уследиле су још две лопте у мрежи Звезде за убедљивих 5:1. Ива Лујић је покушала да покрене Звезду, али је Сентеш и после њеног гола узвратио, па је после осам минута било 6:2.

Ту предност Сентеш је одржавао до средине треће четвртине, када су црвено-беле головима Јоване Радоњић и Ане Мамоглу пришле на 8:6. Пре тога је два пута прецизна била и Христина Илић. Међутим, Сентеш је опет узвратио на исти начин и са два поготка је отишао на 10:6 пред почетак последње четвртине

Илић је новим голом отворила последњи период, а Звезда је уз мало среће могла поново да приђе на „-2“, али је лопта после ударца Ане Мамоглу завршила на „линији“. Три минута пре краја Мађарице су повеле 12:7 и тада је све било решено. До краја меча мрежу Сентеша затресле су још по једном Диаз Меса и млада Радоњић из петерца.

Најефикаснија је била Христина Илић са три гола, по два су додале Сесилија Диаз Меса и Јована Радоњић, док су по једном мрежу затресле Ива Лујић и Ана Мамоглу.

Црвено-беле други турнир Дунав лиге завршавају у недељу утакмицом против чешких Страконица.

– Честитам Сентешу на победи. Почели смо веома лоше, али ок, ми треба да поправимо наше грешке и надам се бољој игри у наредној утакмици – рекла је Христина Илић

– Придружујем се честиткама Сентешу. Није био наш дан, али смо дале све од себе. Међутим, изгледа да то није било довољно. Надам се да ћемо у следећем сусрету са њима бити боље – истакла је Анастасија Корени.

The post Звезда изгубила од Сентеша после лошег почетка appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment