Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда након ,,Змајева”, кроти и ,,Брђане”!!!

Утисци након пролећне рапсодије која је виђена на ,,Крову” тржног центра у режији фудбалера Црвене звезде, још увек се нису слегли, а нас очекује нови мали градски дерби, уједно и дерби 22. кола Моцарт Суперлиге Србије, у којем ће првопласирана екипа Црвене звезде у Суботу од 15 часова угостити четверопласирани Чукарички.

Приредили су фудбалери актуелног шампиона прави ватромет голова, са прегршт лепих потеза, искупивши се за реми против Војводине коло пре тога.
Иако је домаћин у раном делу утакмице остао са десетороцом фудбалера на терену, након што је млади Матеја Ђорђевић фаулирао Александра Пешића у стопостотној шанси, то не мења чињеницу да су црвено-бели у меч ушли ауторитативно, са циљем да што пре сломе отпор противника и да се искупе за промашаје у мечу против Војводине. Иако је домаћин од старта утакмице играо са целим тимом на четрдесет метара од свог гола, то је било недовољно, па су расположени фудбалери нашег тима до врха напунили мрежу некадашњег омладинца Звезде, Андрије Катића и његове замене, Милоша Крунића.

Следећа ,,станица” у низу од осам узастопних пролећних ,,дербија кола” биће Чукарички. Екипа, која уз Јавор, којем ће наш тим гостовати у наредном колу, једина има обе победе у уводна два кола пролећне полусезоне.

Чукарички је полусезону завршио на четвртој позицији, али су и спортски директор Владимир Матијашевић и тренер Душан Керкез у више наврата нагласили важност што бољег пласмана у текућој сезони, не би ли се домогли плеј-офа за Лигу Европе што им гарантује минимум наступ у групном такмичењу Лиге Конференција.
Да ништа неће препустити случају видело се и током зимског прелазног рока где су ангажовали неколико искусних и проверених дудбалера који ће својим знањем и искуством подићи квалитет младе екипе ,,Брђана” и приближити их зацртаном циљу. Из Црвене звезде на позајмицу до краја сезоне стигли су Зоран Поповић и Радомир Панков.
Лука Стојановић се након три године и епизода у Чикагу и Ал Хазему, вратио кући.Искусни Марко Гајић након једне сезоне проведене у Борцу из Бања Луке, поново вратио у српски фудбал. Док ће млади Ричард који долази из бразилског великана Фламенга, појачати конкуренцију на левом боку. Клуб су напустили искусни Никола Вујадиновић, који се преселио у редове новосадске екипе Младост ГАТ.
Те двојац младих централних везиста, Јован Лукић појачао је аустријски ЛАСК из Линца, док је Никола Петковић постао нови фудбалер МЛС лигаша Шарлота.

Као и већина суперлигаша и фудбалери Чукаричког за наставак сезоне припремали су се на анталијском сунцу, где су одиграли четири меча и забележили сва четири пораза.
Редом су били бољи пољска Легија (3:2), Карабаг (1:0), Марибор (2:1) и ЦСКА из Софије (2:1).
Међутим то није имало много утицаја на ,,Брђане”, који су на отварању пролећне полусезоне уписали победе у уводна два кола, савладавши Спартак у Суботици са 3:1 и Раднички 1923 на домаћем терену са 3:2.
У оба меча, превагу је донела енергија играча са клупе за резерве, а као најбољи појединац издвојио се млади Владимир Лучић, који наступа за Чукарички као позајмљен фудбалер Звезде, са два гола и једном асистенцијом.

Након двадесет и једног одиграног кола, екипа Чукаричког забележила је дванаест победа, пет ремија, уз само четири пораза, уз гол разлику 41:23 и заузима четврту позицију са 41 освојеним бодом, два мање од трећепласиране екипе ТСЦ-а, а пет од другопласираног Партизана.
Екипу предводе Мохамед Бадамоси са девет погодака, који руку на срце већ десет кола ,,пости”, пошто је последњи погодак постигао 11. септембра против новосадске Војводине када је два пута затресао мрежу Царевића. Ђорђе Ивановић постигао је шест, а Марко Доцић пет погодака.
Док су Владимир Лучић и Ибрахима Ендиаје постигли по три првенствена гола.

Црвена звезда и Чукарички до сада су одиграли 63 утакмице у свим такмичењима. Звезда је славила на 50 сусрета, четири пута је било нерешно, док је Чукарички славио девет пута, уз гол разлику 150:48 у корист нашег тима.
Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји забележили смо управо против Чукаричког. Било је то у сезони 1996/97. када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.
Последња утакмица против екипе са Бановог брда је одиграна је на стадиону Чукаричког десетог октобра у оквиру заосталог седмог кола, а славили су изабраници Милоша Милојевића са 2:0. Голове за наш тим су постигли Александар Катаи и Кингси Кангва.

За очекивати је да тренер Чукаричког, Душан Керкез црвено-белима супростави следећих једанаест:

Белић – Стевановић, Гајић, Дрезгић, Тошић – Сисоко, Ковач – Овусу, Ивановић, Аџић – Бадамоси.

Са друге стране, фудбалери Црвене звезде након стартног пролећног ремија, жаргонски речено, демолирали су младу екипу Вождовца.
Оно што је запало за око свакоме ко је гледао дуел на ,,Крову”, поред убедљиве победе, то је да су приступ, жеља, вољни моменат…били на далеко вишем нивоу него што смо то навикли и да су црвено-бели приказали игру која је била далеко изнад захтјева Моцарт Суперлиге.
Било је нешто ,,бајерновско” у игри Звезде, која је и у 90 минуту, на 6:0, кидисала на гол младих ,,Змајева”,  а ривала је ,,млела” током целог меча, без намере да успори.
Црвено-бели иду корак по корак ка жељеном циљу, следећа станица је Чукарички који ће бити лишен услуга црвено-белог тројца који чине Лучић, Панков и Поповић и нема сумње да ће фудбалери петоструког узастопног шампиона дати све од себе да наставе стазом тријумфа ка коначном циљу, шампионским почастима украшеним директним учешћем у Лиги Шампиона.

Пред дуел са екипом Чукаричког, шеф стручног штаба Црвене звезде, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

– Радује нас сваки меч код куће, без обзира на противника. И у утакмици против Војводине смо добро играли у првом полувремену и имали можда најбољих 30 минута у последње време, те је само недостајала реализација, али то је ствар фокуса и мирноће. Било је другачије против Вождовца, и у смислу подлоге и противника и ако уђемо с тим односом, да сви играчи буду фокусирани од првог до последнег минута, мислим да можемо да очекујемо добу утакмицу и резултат – почео је Милојевић.

 Нису прошле незапажено добре партије младог Лучића који је на позајмици у Чукаричком.

 – Пратимо све играче који су на позајмици, и Лучића, и Станковића, Кнежевића, Митуљикића… Нема дилеме да је Лучић квалитетан играч са добрим осећајем за игру и квалитетом који је доказао и овде, тако да ми је драго што му добро иде.

Тренер црвено-белих напокон има на располагању све играче.

 – У тренажном су процесу и Милуновић и Родић, тако да су сви спремни за меч. Можда буде промена у односу на стартну поставу с претходне утакмице, али не много и значајно, тако да не постоји потреба за превеликом ротацијом, јер смо тек почели пролећни део сезоне, одиграли две утакмице, тако да нема осетног умора. 

 Бодовна предност је увећана у односу на вечитог ривала, а до дербија нас чекају две утакмице.

 – Не могу да кажем да није лакше, јер је предност ту, али као што се брзо заради, тако се и истопи. Наместили смо главу да идемо из утакмице у утакмицу, следећи је меч против Чукаричког, а онда ћемо размишљати о Јавору, па тек о дербију. Немамо права за калкулације и размишљање о дербију, има још доста до тога. Шампион се свакако проглашава 26. маја, а ако и пре тога обезбедимо титулу математички, још боље. Међутим, треба нам озбиљност и поштовање према свим ривалима, било да се они зову Партизан, ТСЦ, Чукарички, Војводина… У фудбалу је све могуће, видели сте и кроз утакмице у Европи то.

За крај Милојевић је говорио и о минутажи брзоногог Митровића. 

 – Велика је конкуренција. Митровић је квалитетан играч и мислим да и он жели да буде репрезентативац и професионалац на вишем нивоу од Суперлиге, али на тој позицији имамо најефикаснијег играча у тиму. Делимо му минутажу и с Букаријем, али надам се да ће бити простора и да игра на својој природној позицији. Битно је да је Митровић зрео момак, добо ради, све разуме и кад буде бљеснуо и стигао до константности, биће стандардан – подвукао је Милојевић.

Главни арбитар на мечу Црвене звезде и Чукаричког биће Станко Остраћанин.
Његови помоћници крај аут линија биће Милан Пашајлић и Никола Боровић, док ће четврти судија бити Дејан Трифковић.
У ВАР соби седеће Павле Томић и Милан Михајловић.
Делегат меча биће Дејан Поточан, а посматрач суђења Дејан Делевић.

 Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између фудбалера Црвене звезде и Чукаричког, можете да пратите на програму Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 15 часова.

Подсећамо вас да ће свако са очитаном улазницом за меч са Чукаричким, добити бесплатну карту и за вечити дерби који је на програму 1. марта са почетком у 19 часова!

Повезане вести

Leave a Comment