Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Куп Радивоја Кораћа је и даље наш! Нова титула Црвене звезде!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Мегу резултатом 96:79 у финалу Купа Радивоја Кораћа и тако одбранили титулу коју освајају трећи пут узастопно!

Пред 4500 гледалаца и ношени одличном подршком са трибина као и претходна два дана, црвено-бели су контролисали дешавања у финалу и засужено стигли до трофеја!

Блистао је Огњен Добрић који је меч завршио са 24 поена и тако стигао и до награде најкориснијег играча и стрелца финала.

Куп Радивоја Кораћа, финале:
Црвена звезда – Мега 96:79
(22:23, 29:21, 27:21, 18:14)

Хала: Чаир, Ниш
Судије: Владимир Јевтовић, Синиша Прпа, Стефан Ћалић

Црвена звезда Меридианбет је после Борца и Партизана надиграла екипу Меге у финалу и успешно одбранила трофеј “Жућкове левице”.

Наш клуб је по трећи пут заредом освојио Куп Радивоја Кораћа, пошто је 2021. године савладана екипа Меге у Новом Саду, а 2022. године у финалу надигран је Партизан.

Поред одличног Добрића, Немања Недовић је додао 20, а Филип Петрушев 15 уз 14 поена Луке Митровића.

Што се тиче екипе Меге, њих је са 15 поена предводио Малколм Казалон.

Након изједначеног почетка Црвена звезда је после две везане тројке стекла нешто осетнију предност и није је испуштала до краја утакмице која је у у једном тренутку износила и 20 поена…
Црвена звезда Меридианбет је тако у овом такмичењу постала и најтрофејнији клуб у нашој земљи од суботе увече…

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: Честитке свим играчима, стручном штабу, свим људима у клубу, сва три дана одиграли смо фокусирано. Имали смо три добра противника, на све три утакмице су играчи били концентрисани и заслужено носимо трофеј за Београд. Похвалио бих атмосферу која је била феноменална и навијаче који су још једном показали да су стуб“

Факундо Кампацо: „Сви смо веома срећни због првог трофеја ове сезоне. Много смо га желели, увек је добро освајати трофеје, надам се да је ово тек почетак. Навијачи су били сјајни, навијали су и више од 40 минута, били су наш шести играч, деловали смо као један тим јер су нас додатно мотивисали и давали нам енергију”.

Капитен Бранко Лазић:”Још један трофеј у нашим витринама и свакако да смо задовољни због тога. Била је тешка утакмица, није била најсјајнија са наше стране, с обзиром на то да смо јуче имали велику потрошњу како физички тако и емотивно. Најбнитније је да смо победили и вечерас. Честитам целој екипи, клубу, навијачима, као и екипи Меге на сјајном турниру. Прославићемо у аутобусу колико тренер буде дозволио и окрећемо се следећим обавезама“, рекао је Лазић после финала и још једног трофеја који је освојио у својој пребогатој каријери.

Црвена звезда Меридианбет: Вилдоза 6 (7ас), Лазаревић 2, Кампацо 2 (6ас), Митровић 14, Лазић 3, Мартин, Добрић 24 (6ск, 3ас), Илић 4, Недовић 20 (3ас, 3ск), Марковић, Петрушев 15 (8ск), Бентил 5;

Извор: сајт КК Црена звезда

Повезане вести

Leave a Comment