Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Апсолутна доминација Звезде на Првенству Србије са 21 медаљом

Атлетичари Црвене звезде освојили су убедљиву двадесет једну медаљу на сениорском Првенству Србије уз поставаљање националног рекорда у штафети и мноштвом личних и овосезонских рекорда.

Мушка штафета 4×200 метара поставила је државни рекорд за више од једне секунде и истрчала тренутно девети резултат у свету. Састав Никола Ковачевић, Богдан Видојковић, Матеја Сандић и Никола Ковачевић истрчали су 1:27.91.

Армин Синанчевић показао је класу и у шестој серији бацања кугле поставио рекорд сезоне и освојио још једну у низу титулу најбољег бацача Србије са хицем на 21.19 метар. Провера пред Европско првенство у дворани није могла боље да прође.

Извор: Instagram/@srpskiatletskisavez

После неколико трка на 7.40 секудни Милана Тирнанић је пробила ту границу и на само једну стотинку од личног рекорда у финалу је истрчала 7.34 секунди, три стотинке од националног рекорда ком је и прошле сезоне била близу. Милана чека коначну листу спринтерки за шампионат Европе.

Шампион Србије у троскоку је млади и перспективни Милош Мијатовић, који је најдаље скочио 14.24 метара.

Сребрне медаље

Звезда има и вицешампионог вицепрвака у мушкој конкуренцији, своје границе на 60 метара помера и Стефан Каљуш, који је трку завшио са сјајних 6.86 секунди, сутрадан је суверенит у спринту потврдио местом иза државног рекордера на 200 метара и трком на 22.29 секунди.

Вицешампионска титула у конкуренцији сениорки. Тамара Вулетић неизоставна је на постољима за програшење. Сребрну медаљу освојила је 24.99 секунди.

Извор: Instagram/@srpskiatletskisavez

Скок удаљ био је занимљив до последње серије, наш Страхиња Јованчевић најдаљи одраз у песку имао је на измерених 7.58 метара.

Прву сезону као млађи сениор у дворани Богдан Видојковић је крунисао сребном медаљом, поновном трком близу границе испод осам секунди. На државном превству истрчао је 8.05 секунди.

У тактичкој трци на 800 метара Катарина Милосављевић је истрчала сјајних 2:11.59

Две сребрне медаље за сениорке у штафетама.

Састав Т. Вулетић-Д. Петковић-А. Кондић -С. Соколов истрчале су штафету 4×200 метара за 1:43.85 вредну сребрне медаље.

Извор: АКЦЗ

Сениорке су у штафети 4×400 метара биле другопласиране са резултатом 4:05.29 у саставу К. Милосављевић-Д. Петковић-А. Бончић-У. Мрђеновић.

Бронзане медаље

Марија Буквић окитила се са две бронзане медаље фантастичним резултатима у скоку удаљ и 60 метара препоне. Првог дана такмчања удаљ је скочила 6.10 метара, док је у трци преко препона поново ове сезоне истрчала лични рекор који сада вреди 8.33 секунди.

Такође два бронзана одличја у две сјајне трке освојила је и Наталика Грујић. Првобитно је трчала на 1.500 метара и поново померила границе свој резултата сада на 4:31.23, док је на краћој средњепругашкој дисциплини 800 метара сутрадан трчала 2:13.77.

Матеја Сандић, јуниорски првак државе, успео је да освоји медаљу и на сениорском Првенству Србије на 200 метара са 22.35 секунди.

Млада Милица Томашевић уписала је на листу медаљаша са такмичења у трци на 3000 метара у јакој конкуренцији са Новопазаркама и са резултатом 10:10.55 освоји бронзану медаљу.

Друга Звездина штафета на 4×200 метара освојила је бронзану медаљу у саставу М.Мијатовић-У.Дубајић-А.Камаљевић-

Н. Глишић са 1:32.52.

Честитамо свим атлетичарима и њиховим тренерима за остварен феноменалан биланс медаља! Још једно сјајно државно првенство које су обележили црвено-бели дресови у новом издању!

The post Апсолутна доминација Звезде на Првенству Србије са 21 медаљом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment