Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Успешан старт ватерполиста у Сплиту

Ватерполисти Црвене звезде савладали су домаћи Морнар у Сплиту на старту последњег турнира Регионалне лиге – 18:10 (4:4, 6:2, 5:3, 3:1).

Тренер Александар Филиповић у Сплиту неће моћи да рачуна на Душана Марковића и Гаврила Суботића, који су остали у Београду, док против Морнара није наступио ни Иван Басара.

Ни то није спречило црвено-беле да дођу до петог тријумфа у регионалном такмичењу. Бриљирао је са шест голова Марко Радовић. Морнар је био у игри до другог периода игре, када је Радовић везао четири гола и преломио утакмицу, (10:6).

И у наставку, и поред искључења Бојана Банићевића са правом замене, нису спуштали темпо освајачи Купа Србије. На крају трећег квартала разлика је била +6 (15:9), а Родољуб Гајић и Душан Васић су поставили коначних 18:10.

Најефикаснијег Радовића који је постигао шест голова су пратили Вук Милојевић са 4 гола, док су по два постигли Гајић и Васић. По једном су се у стрелце уписали Данковић, Банићевић, Вукићевић и Семан.

Други меч у Сплиту на програму је сутра од 17:15 против домаћег Јадрана, учесника Лиге шампиона.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МОРНАР 18:10 (4:4, 6:2, 5:3, 3:1)
Сплит, базен: СЦ “Пољуд”. Судије: Божо Ђурашковић и Синиша Матијашевић (Црна Гора). Искључења: Црвена звезда 12, Морнар 10. Петерци: Морнар 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Гајић 1, Данковић 1, Гавриловић, Васић 2, Банићевић 1, Басара, Вукићевић 1, Семан 1, Милојевић 4, Радовић 6, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

МОРНАР: Кордић, Уводић, Мајић, Ћурковић, Пенава, Буздовачић 3, Бушић 1, Акрап 3(1), Чумбелић 2, Ковачевић, Гудурић, Кнежевић, Павић, Омрчен 1. Тренер: Марино Маровић

The post Успешан старт ватерполиста у Сплиту appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment