Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи воли дербије

Александар Катаи – име је које на утакмицама са вечитим ривалом најчешће чујемо, делом због навијача који транспарентно исказују одушевљење изазвано потезима нашег Магика, док је са друге стране спикер тај који се веома често оглашава и као стрелца гола наводи управо Звездину десетку. Надамо се да ће тако бити и у петак од 19 часова.

Невероватна статистика и даље краси Александра Катаија, који је рачунајући оба мандата у Црвеној звезди одиграо 13 вечитих дербија у првенству и купу. Укупно је остварио шест победа и исто толико нерешених резултата, док је само једном претрпео пораз и то на првом вечитом дербију, када је провео 10 минута у игри. Јасно је да навијачи Црвене звезде немају разлога за бригу када је вешти дрибер на терену дуже од 10 минута, с обзиром да у тим ситуацијама наш клуб не зна за пораз.

Укупно шест пута је Звездин Магико успео да затресе мрежу вечитог ривала, а први гол је постигао у сезони 2015/16. Наставио је у другом мандати тамо где је и стао, те је већ на првом вечитом дербију у октобру уписао нови погодак. Нешто мало мање од годину дана касније Александар Катаи је на гостујућем терену поново погодио за изједначење. У фебруару 2022. црвено-бели су одмерили снаге са највећим ривалом, али овога пута на домаћем терену. После поготка Охија, као по навици се у листу стрелаца уписао и Катаи, који је само потврди победу нашег тима. Уследило је финале Купа Србије за сезону 2021/22, које је решено бриљантном партијом Александра Катаија. Љубимац навијача нашег клуба је бацио вечитог ривала на колена и донео другу узастопну дуплу круну црвено-белима.

Безброј пута је Катаи показао да су утакмице са вечитим ривалом мечеви у којима се јавља додатна инспирација, што потврђује и чињеница да је од свих активних фудбалера најбољи стрелац када је у питању највећа утакмица српског фудбала.

Прилику да додатно утврди биланс имаће у петак од 19 часова када ће бити одигран 169. вечити дерби, а улазнице су већ сада у онлајн продаји, док ће благајне бити отворене у понедељак.

The post Катаи воли дербије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment