Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Рендулић: Фокус на индивидуалном раду и припреми играча за сениорски фудбал

Омладинска селекција Црвене звезде је завршила припремни период вредним радом у Лињану, а шеф стручног штаба Зоран Рендулић је и више него задовољан урађеним уз нагласак да је тим спреман за недељу и 11 часова, када ће се гостовати Напретку у Крушевцу.

Мислим да смо у односу на јесењи део сезоне подигли ниво интензитета и имали више простора за индивидуални рад по позицијама у тиму. Имали смо коректне услове у Италији, с обзиром на то да смо били изоловани, што је било одлично за наш мир и за атмосферу у екипи. Шлаг на торту била је утакмица са Ћитаделом којом смо закључили припреме. Волео бих да сви играчи буду спремни за Напредак, иако су нас мучиле блаже повреде и болести због промене климе, али радује што се већина фудбалера који нису били у првом плану током јесени, наметнуло на прави начин за време припрема. У првих шест месеци рада смо се још упознавали, али сада је фудбалерима јаснији начин игре и идеја коју желим да наметнем са својим стручним штабом. Имаћемо знатно мањи број утакмица него јесенас, биће већи фокус на индивидуалном раду, тако да се надамо најбољем. Ћутимо и радимо у миру и једва чекамо наставак сезоне – започео је шеф стручног штаба омладинске селекције.

Током зиме дошло је до промена у стручном штабу, па су се нашој омладинској селекцији, између осталих, прикључили и Александар Јевтић и Марко Тркуља, некадашњи првотимци Црвене звезде.

– Обраћао сам пажњу на то да сваки човек у стручном штабу може да покрије сваку позицију на терену. Све су то момци који су имали озбиљне играчке каријере, вредни су, радни, хоће да напредују и добро их познајем. Са Бојаном Павловићем сам већ сарађивао у ИМТ-у и Раду, он је био везни фудбалер, покривао је и бочне позиције, Александра Јевтића познајем цео живот, играли смо заједно пре 15 године, много добро види фудбал, био је нападач, а Тркуља је био сјајан голман. Ја сам био одбрамбени играче, тако да смо се поделили по линијама, што мислим да је веома важно. Стручни штаб је веома битан у фудбалу, а још битније је то што ми не иду “уз длаку”, већ имају став и када се на то дода наша повезаност од раније, могу да будем презадовољан. Наравно, захвалио бих се на сарадњи и помоћницима од јесенас – Данилу Тешићу и Немањи Јокићу, који су преузели омладинце Графичара и мислим да је то прави потез за њихове каријере, јер имају идеју и било је битно да се што пре осамостале.

Омладинци заостају шест бодова за вечитим ривалом, али верује Рендулић у – Звездино пролеће.

Нећемо ништа да причамо, нећемо да дајемо бомбастичне изјаве. Глупо је да причамо да желимо да нападамо титулу, ми смо Звезда, то се подразумева. Нећемо ништа да обећавамо, идемо утакмицу по утакмицу. Ови момци више нису само таленти већ и такмичари, ја их за то спремам. Први смо у групи у Абтал купу, имамо још једну утакмицу до четвртине финала, сигурно да желимо да освојимо и тај турнир где се такмиче најбоље европске екипе. Нећемо запоставити домаће првенство, почетак је јако битан, покушаћемо да будемо такмичари у свакој утакмици и да делујемо као тим, јер само тако можемо да избацимо појединце, што је за Црвену звезду јако битно. – закључио је Зоран Рендулић.

The post Рендулић: Фокус на индивидуалном раду и припреми играча за сениорски фудбал appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment