Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Петарда омладинаца за Звездино пролеће

Омладинци Црвене звезде су савладали Напредак из Крушевца са 5:0 на гостујућем терену у оквиру 18. кола националног првенства. Голгетерску рапсодију вредну три бода у екипи Зорана Рендулића је покренуо Владислав Голдин у првом полувремену, док су редом погађали у другом делу игре Лука Бошковић, Давид Ивић, Стефан Пиргић и Матеја Радоњић.

Напредак – Црвена звезда 0:5 (0:1)

Стадион: “СЦ Ратомир Мичић Миче “, Крушевац.

Судија: Стефан Ђокић.

Стрелци: Голдин у 40, Бошковић у 46, Ивић у 78, Пиргић у 84. и Радоњић у 89. минуту за Црвену звезду.

Црвени картон: Јевтић (Напредак).

Жути картони: Котлајић, Стојановић, Лабан (Напредак), Ј. Миладиновић, Марић (Црвена звезда).

Напредак: Пајовић, Јевтић, Савић, Маринковић, Ристић, Котлајић, Лабан, Петровић, Карић (од 70. Милосављевић), Стојановић (од 75. Јовановски), Милићевић.

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Голдин, Лечић, Марић, Матић, Мирановић, Ћебић (од 46. Кривокапић), Иванковић (од 75. Радоњић ), Стојсављевић (од 71. Ивић), Бошковић (од 82. Опара), Пиргић.

На пролећној премијери омладинска селекција Црвене звезде је стигла до убедљиве победе над крушевачким Напретком. Екипа Зорана Рендулића је наступила у комбинованом саставу, а некадашњи штопер нашег клуба није могао да рачуна на стандардне фудбалере Немању Видојевића и Стефана Миладиновића. Од старта сусрета је претила наша екипа у више наврата покушајима Ћебића, Иванковића, Стојсављевића и Бошковића, али није било концентрације у завршиници те ни промене резултата. Кључан тренутак у првом полувремену одиграо се у 40. минуту када је мрежу домаћих “начео” Владислав Голдин. Искористио је млади Рус одбитак на ивици казненог простора, а потом изузетно прецизно погодио сам угао гола волеј ударцем са 16 метара.

Кључну измену је извршио шеф стручног штаба наше јуниорске селекције на старту другог дела игре. У игру је ушао млади крилни нападач Ненад Кривокапић који је био креатор акције код другог гола Звезде. У 46. минуту освојио је дуел на средини терена, проиграо одличним пасом у простор Стојсављевића који је наместио стопостотну шансу за Бошковића, док је млади везни фудбалер рутински спровео лопту у мрежу. У 60. минуту Напредак је остао са играчем мање на терену, јер је главни арбитар показао пут у свлачионицу Јевтићу после грубог старта над Мирановићем. Уследио је трећи гол Црвене звезде у 78. минуту. Још један резервиста – Матеја Радоњић је сјајно центрирао из слободног ударца, највиши у ваздуху је био Давид Ивић који је главом послао лопту иза леђа Пајовића за његов шести гол ове сезоне.

У стрелце се уписао и капитен Стефан Пиргић ефектним поготком са рогња шеснаестерца погодивши ближи угао за четврти гол нашег тима на овом сусрету. Момак рођен 2003. године је потом остварио и асистенцију у 89. минуту када је затресао мрежу Матеја Радоњић за убедљив тријумф београдских црвено-белих. Наредну утакмицу наши омладинци играју на свом терену када ће дочекати Нови Пазар у оквиру 19. кола шампионата.

The post Петарда омладинаца за Звездино пролеће appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment