Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Звездина школа кошарке

Последњих година сведоци смо опадања популарности кошарке у Србији. На то упућује податак да примат узимају други спортови попут тениса, одбојке, фудбала, пливања, па се из године у годину смањује број деце која се уписују у школе кошарке.

Црвена звезда ДИВА жели то да промени па је одлучно кренула у пројекат покретања своје школе кошарке. Жеља је да својим брендом привуче што већу пажњу малишана, а својим јединственим програмом од малих ногу деци угради специфично спортско васпитање, кроз игру приближи кошарку како би деца могла да је заволе, код малишана развије моторичке способности и уз стручан надзор правилно их научи основним елементима игре под обручима.

Такође, Црвена звезда ДИВА потрудиће се да максимално подигне стручни рад са најмлађим селекцијама и зато ће у цео пројекат бити укључени не само одлични тренери већ и врхунски педагози. Сви они биће у служби осмишљавања атрактивних програма који ће подразумевати различите мотивационе игрице, разна такмичења, часове у природи, кампове…

Све то одвијаће се под будним оком тренера пионирског састава Црвене звезде ДИВА Милована Булатовића, искусног тренерског стручњака који је отркио велики број талентованих играча и помогао им да потом остваре запажене интернационалне каријере.

Један од циљева овог пројекта је и жеља да Црвена звезда из сопствених редова црпи играче за први тим. На то недвосмислено упућује и чињеница колико пажње и енергије Црвена звезда ДИВА поклања млађим категоријама. Резултат свега тога је податак да су пионири незванични прваци Европе, да су кадети у врху Јединствене кадетске лиге Србије, а да су јуниори освојили Евролигин квалификациони турнир.

Полазници Звездине школе кошарке имаће бројне погодности, а највећа ће свакако бити та што ће се укључити у активан живот кошаркашког клуба. На поклон ће добијати реквизите, спортску опрему, биће им омогућен бесплатан долазак на утакмице сениорског тима…

Са овим пројектом Црвена звезда ДИВА почиње у понедељак 12. марта. У Основној школи „Браћа Јерковић“ у Железнику у 13 сати биће организован показни тренинг, а промотери ове акције биће Немања Недовић, Бојан Суботић и Драган Тубак.

Сви малишани који дођу имаће прилику не само да се друже са кошаркашима, добију слику, аутограм, користан савет, већ и да се са њима окушају у разним кошаркашким игрицима.

Повезане вести

2 comments

Ariljac мар 11, 2012 at 18:09

Mudre glave Svetislava Pesica i Nebojse Covica! Toliko…

Reply
Бранимир мар 12, 2012 at 22:37

Доста, шта рећи више?

Reply

Leave a Comment