Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Други пораз у АБА лиги, слаба Звезда пала у Загребу

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет изгубили су од екипе Цибоне на гостујућем паркету резултатом 85:81. Ово је нашој екипи други пораз у регионалној лиги ове сезоне.

Најефикаснији играч код црвено-белих је био Петрушев са 15 поена, 14 је додао Вилдоза уз 5 асистенција, док су двоцифрени били још Недовић, Добрић и Кампацо.

Утакмицу је сјајно отворио Филип Петрушев који је постигао првих 9 поена за нашу екипу (7:9). Домаћин је одговорио нешто бољом игтом и вођством (22:16), да би Звезда у финишу деонице направила серију 0:8 за 22:24.

У другој четвртини се играла нешто тврђа кошарка са малим бројем поена на обе стране, док је резултат константно био у егалу. Пред крај полувремена Цибона је преокренула, али је Кампацо тројком уз звук сирене оставио предност на страни црвено-белих 39:40.

У овом делу меча најефикаснији је био Добрић са 12 поена, док је Петрушев додао 9.

У наставку меча се пробудио Вилдоза са 11 својих поена у трећој деоници, док су црвено-бели полако стицали нешто осетнију оредност која је пред последњу деиницу износила шест поена 61:67.

Потпуни пад наше екипе поново се догодио у последњој деоници када је Цибона серијом 20:8 отишла на шест поена предности 81:75 на минут до краја меча. Црвено-бели нису успели да стигну тај заостатак, те су доживели нови пораз 85:81.

Црвена звезда је одиграла слабу утакмицу, поново се ослањала у великој мери на шут за три поена (40/15) а то очигледно није рецепт да се добије чак ни утакмица регионалне лиге.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: – Пре свега честитам Цибони, имали су више жеље, борили су се више, приступ игри њихов је био пуно бољи него што је наш. Екипа као што је Црвена звезда не може да игра овако, то је једноставно недопустиво. Не умањујем уопште успех Цибоне они су одиграли изванредно са пуно самопоуздања, а ми смо и поред тога што смо два пута имали мало већу предност играли без стрпљења и пустили лако ову утакмицу. Није нас ништа пореметила Цибона, ми смо сами поремећени били, од почетка до краја приступ игри није био како треба – рекао је тренер црвено-белих након утакмице у Загребу.

КК Црвена звезда Меридианбет: Вилдоза 14, Лазаревић 4, Кампацо 12, Митровић 4, Мартин 2, Добрић 12, Ивановић, Илић 3, Недовић 13, Марковић 2, Кузмић, Петрушев 15;

Цибона: Капуста 24…

Црвено-беле следеће недеље очекује дупло коло Евролиге где ће наша екипа прво угостити Ефес, а затим путовати на гостовање Панатинаикосу. Са друге стране, регионална лига се наставља 13. марта утакмицом против Партизана у београдској Арени.

The post Други пораз у АБА лиги, слаба Звезда пала у Загребу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

8 comments

krvavi zvezdas-DE мар 5, 2023 at 19:29

KOJI I.DIOTIZAM OD TRENERA,PRAVI AKCIJE DA LAZAREVIĆ 7 PUTA ŠUTIRA TROJKU A OD KAD IGRA KOŠARKU POGODIO DVE..PA OVO NEMA VEZE SA KOŠARKOM

Reply
Aca LJotic мар 5, 2023 at 23:20

Krvavi zvezdas -DE Ja stvarno ne znam sta im se desilo a dobro su igrali celu utakmicu i vodili.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 5, 2023 at 19:28

KAMPACO SA 2,4MIL € I NEDOVIĆ 1,2 TREBA OTERATI..PA BERON SVAKU TEKMU DAJE 20 KOŠA A IGRA 10 MIN U PROSEKU..DOVESTI NJEGA I DATI MU DVA MILIONA A NE OVE BITANGE KOJE DAJU 20 KOŠA U SVAKU DESETU TEKMU

Reply
Veteran Sever мар 6, 2023 at 00:24

Dolazak Kampaca i priče o nekim nenormalnim ciframa poremetile su hemiju ekipe. Jednostavno – raspad sistema i sunovratan pad forme, energije, borbenosti i psihe se poklapa sa dolaskom Kampaca!

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 6, 2023 at 08:58

to sam i ja rekao..do tada kako tako išlo nekako..iskreno rečeno sa kampacom baš nista nismo dobili,osim glupiranja sa nekim bezveznim dodavanjima..za te pare neki bek šuter bi svaku tekmu davao po 30 koša

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 5, 2023 at 19:27

PRE MESEC DANA SAM NAPISAO DA GLODARIMA ČESTITAM F4 LIGE EVROPE I OSVAJANJE ABA LIGE..ĆAO

Reply
Aca LJotic мар 5, 2023 at 23:21

Krvavi zvezdas -DE E to nije bas tako ima jos da se igra do kraja Aba Lige

Reply
Bari 1991 мар 6, 2023 at 12:30

i prvenstvo srbije,a kup smo ionako presretno osvojili,a stvar je samo u jednome,grobari su ekipa sa trenerom koji zna šta hoće,a mi smo grupa igrača sa trenerom koji je u prolazu zaglavio u zvezdi!

Reply

Leave a Comment