Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда у Бачкој Тополи наставља победнички низ!!!

Иако се још увек нису слегли утисци тек завршеног 169. вечитог дербија и победе над екипом Партизана, црвено-беле очекује нови изазов.
Фудбалери актуелног шампиона ће у дербију 25. кола Моцарт Суперлиге у уторак од 18 часова и 30 минута, гостовати екипи ТСЦ-а у Бачкој Тополи.

Након још једног рововског дербија, у којем су црвено-бели славили потпуно заслужено, наставивши низ непобедивости у односу на вечитог ривала који већ девет узастопних мечева није окусио сласт победе, на реду је дуел против још једног претендента на европски наступ, увек неугодне и за српске услове атипичне екипе ТСЦ-а, која како организацијски тако и по питању инфраструктуре одудара од екипа са наших простора.

Након спуштене завесе на јесењу полусезону у којој су заузели високо треће место, у редовима суперлигаша из Бачке Тополе пред себе су као ултимативни циљ поставили дебитантски наступ у групама европских такмичења, па су током зимског прелазног рока додатно појачали и освежили екипу пред пролећне изазове, где су се сплетом околности и успоном форме нашли у ситуацији да се боре за другу позицију и место које води у квалификације за Лигу Шампиона.
У ту сврху ангажован је искусни Душан Цветиновић који се након успешне епизоде у екипи Радничког 1923 преселио у Бачку Тополу.
Из Динамо Батумија доведен је искусни Милан Радин, док је млади Марко Шушњар стигао из требињског Леотара, а Адриан Секе из мађарског Диошђера.
Екипу су напустили искусни Саша Томановић који је појачао екипу Железничара из Панчева, Николас Шпалек је прешао у редове мађарског МТК-а, док ће млади голман Никола Бурсаћ до краја сезоне наступати као позајмљен играч за екипу Спартака из Суботице.

Екипа ТСЦ-а припреме за наставак сезоне почела је последњих дана децембра минуле године, да би се након тога као и већина суперлигаша преселили у анталијску регију у Турској где су брусили форму за оно што их чека у наставку нашег шампионата, где су одиграли три контролна меча забележивши по победу (Штурм Грац 3:1), реми (Дебрецин 1:1) и пораз (Вождовац 1:0), док су у генералној проби одиграној по повратку са припрема на свом терену победили младу екипу Графичара са 2:1.
Иако пролећна премијера није прошла онако како су желели, пошто је екипа Новог Пазара сасвим заслужено славила са 2:1, то није много уздрмало фудбалере ТСЦ-а и њихов стручни штаб, па су у наредна четири меча уписали три победе против Напретка (2:0), Младост ГАТ (2:1) и Радничког 1923 (2:0), те реми против Спартака из Суботице (2:2), освојивши десет бодова и у добром расположењу и форми која је у успону дочекују петоструког шампиона и лидера на табели, Црвену звезду.

Након двадесет и четири одиграна кола, екипа ТСЦ-а забележила је четрнаест победа, седам ремија и само три пораза и са 49 освојених бодова заузима четврту позицију са бодом мање од другопласиране екипе Партизана и трећепласиране екипе Чукаричког која има утакмицу више, уз гол разлику 43:17.
Екипу предводе Ифет Ђаковац са осам постигнутих голова, седам је додао Саша Јовановић који има и шест асистенција, а прате их македонски интернационалац Мартин Мирчевски и млади Петар Ратков са по шест постигнутих голова.
Док је Лука Илић постигао три гола уз три асистенције према саиграчима.

Фудбалери Црвене звезде и ТСЦ-а из Бачке Тополе до сада су одграли десет мечева.
На осам мечева славили су београдски црвено-бели, једном је дуел ова два тима завршен нерешеним резултатом, док је исто толико пута ТСЦ однео победу.
Гол разлика је очекивано на страни Црвене звезде и износи 30:8.
Први дуел против екипе ТСЦ-а одигран је у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је црвено-беле са тренерске позиције предводио Владан Милојевић. Тијумфовали су фудбалери Црвене звезде против тада члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу за наш тим постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић, који је погодио мрежу два пута. Последњи окршај против ТСЦ-а одигран је 4. септембра 2022. године у оквиру 10. кола и завршен је без победника. Крајњи резултат је гласио 1:1. За гостујући тим је погодио Саша Јовановић, док је са друге стране ауто-гол постигао голман Вељко Илић.

За очекивати је да тренер ТСЦ-а Жарко Лазетић црвено-белима супростави следећих једанаест у формацији 3-5-2.

В. Илић – Петровић, Стојић, Чалушић – Стојковић, Радин, Л. Илић, Ђаковац, Цветковић – Јовановић, Ратков.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде након победе у 169. дербију, за коју се ових дана медији утркују како да је умање и омаловаже, као да је у питању утакмица зонске лиге, а не вечити дерби, физички и емотивно исцрпљени, оптерећени кадровским проблемима услед неиграња Страхиње Ераковића који је у вечитом дербију зарадио парни жути картон, Немање Милуновића који се повредио, као и Мирка Иванића који је пропустио утакмицу са вечитим ривалом, дочекују дерби кола у Бачкој Тополи. Док се још увек не зна да ли су се опоравили и колико ће бити спремни за овај дуел Александар Пешић, Милан Родић и Александар Катаи који су последњи меч против вечитог ривала играли под блокадама. Ипак не треба доводити у питање чињеницу, да ће црвено-бели дати све од себе да наставе тријумфални низ и да се за још један корак приближе шампионској титули пошто на шест кола до плеј-офа имају великих шеснаест бодова предности у односу на првог пратиоца, иако су од доброг дела јавности били па готово отписани након одласка тренера Дејана Станковића, те ремија у 168. вечитом дербију и првом овосезонском дуелу против екипе ТСЦ-а,  када је вечити ривал пришао на само пет бодова заостатка.

Пред гостовање екипи ТСЦ-а у Бачкој Тополи, тренер фудбалера Црвене звезде, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

– Као што сам и рекао одмах после утакмице, задовољан сам резултатом и односом играча. Што се тиче целокупне представе, односно перформанса нисам задовољан, из разлога што имамо квалитет да играмо боље. На основу разговора са играчима, дошао сам до закључка да нас је важност утакмице и превелика жеља за победом спутала у одређеној мери, да покажемо континуирано 90 минута добре игре. Нисмо нашли добар баланс, што се тиче директне игре и контроле у другом полувремену, то је нешто чиме ћемо се бавити у предстојећим данима и недељама. Тим сегментима нисам задовољан, жао ми је што нисмо постигли бар још један погодак, у периоду игре када смо били доминантни, јер мислим да би нам то донело доста мира – истакао је Милош Милојевић.

Похвалио је стратег наше екипе на конференцији за штампу после 169. вечитог дербија Ераковића, Драговића и Борјана, али је пред утакмицу против екипе из Бачке Тополе искористио прилику да скрене пажњу и на добру игру Александра Пешића.

– Пешић такође заслужује похвале, мислим да сам и њега споменуо. Водио је рововску борбу, дао је свој максимум, био веома добар у пресингу. У одређеним моментима је радио посао и крилних играча, тако да је можда фалило свежине да би постигао гол, што се од шпица увек очекује и тражи. Међутим, рекао сам и пре одигравања утакмице да сам јако задовољан са његовим односом и радом, знам да ће се то вратити.

Говорио је Милојевић и о сегментима игре у вечитом дербију у којима је наш тим могао боље.

– Што се тиче фудбалског дела, играли смо директно, тражили завршни пас из зоне из које нисмо требали. Нисмо имали добре дистанце између играча. Психолошки аспект је нешто на чему радимо већ три месеца, то је нешто чиме морамо да се бавимо, наш посао је да недостатке које увиђамо уједно и отклањамо.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на повреде Милуновића и Катаија.

– Милуновић је одсутан из тренажног процеса, боље је него што смо очекивали на основу видеа и слика. Изгубио је у том тренутку свест и тада пао директно на скочни зглоб. На сву срећу нема прелома, за детаљније анализе чекамо да спласне оток, да бисмо могли да урадимо магнетну. Очекујемо га што пре, међутим тренутно није на располагању. Што се тиче Катаија, опоравак иде у добром смеру, природа повреде је таква да то није нешто озбиљно, међутим нервира га. Добро се бори са тим и ово није први пут да у последњих четири или пет година Катаи игра повређен када је клубу и нама потребно. Мислим да је спреман за следећу утакмицу.

С обзиром да Ераковић због броја жутих картона неће имати право наступа, као и да ће Милуновић  пропустити гостовање у Бачкој Тополи због повреде, шеф стручног штаба Милош Милојевић је наговестио да би навијачи могли да очекују Стефана Лековића у стартних 11.

– Имамо простора за мало ротације, мислим да је Лековић неко ко је добро радио и био одличан на припремама. Верујем у то да кад радиш добро и поштено, да се све врати и да се шанса укаже. Имамо још 24 сата да одлучимо ко ће дефитинивно играти, али свакако да је он у најужем избору.

Сложио се Милош Милојевић са представницима медија да су Ђаковац и Ратков играчи од којих прети највећа опасност, али и навео још неколико имена.

– Свакако да су њих двојица изузетно важни играчи ТСЦ, као и Стојић који јако добро игра из задње линије, миран је на лопти, доста тога креће од њега. Јовановић који је суспендован, такође је њихов битан играч, као и Илић, који је добар за систем екипе ТСЦ, игра брзо и једноставно, добро се креће. Имају добар тим и тренера, све су посложили, види се да су и играче доводили на основу филозофије игре коју тренер форсира. Истрпели су и пребродили почетак, који је био мало тежи, а сада наравно долазе резултати и лепа игра.

Говорио је стратег нашег тима о шефу стручног штаба екипе ТСЦ – Жарку Лазетићу.

– Ради се о једном од најбољих српских тренера. Генерацијски смо ту, заједно смо играли у млађим категоријама. Добро га познајем, знам колико је посвећен и колико добро ради. Имао је један добар пут из Милановца, у млађим категоријама вечитог ривала и као помоћни тренер, да се он развија уз своју екипу и да му екипе играју из године у годину све боље. Мислим да је нашао средину која исто те његове идеје може да подржи, што је веома битно за тренера. Желим му све најбоље и да их доведе до тог места до ког желе.

Истакао је Милош Милојевић да је пратио утакмицу између Ливерпула и Манчестер јунајтеда.

– Волео бих да се оконча тако убедљиво у нашу корист. Не знам како би се писало, тиме се не бавим, знате и да не читам и не пишем о дневној штампи, зато што то може мало да поремети. У шали сам рекао, а новинари су схватили то као да сам љут, да иду да гледају Премијер лигу. Два дана касније су добили спектакл, а да би имали спектакл мора да буде све присутно и публика, услови за игру, квалитет играча. Наравно да постоји разлог зашто су ти играчи толико плаћени, зато што могу да створе представу, за те људе који плаћају карту. Наравно, нисам видовит и нисам знао да ће се утакмица завршити резултатом 7:0. Ако гледате фудбал сваке недеље, видите да су то лиге, које су као што се каже лепе и за око. Опет ако погледамо реално из наше перспективе, у овој најзначајнијој сезони за Црвену звезду, Ливерпул је победио 7:0, поражан је од Реал Мадрида у Европи, не цвета им све у првенству, сигуран сам да ми тиме не бисмо били задовољни. Увек смо критични према себи, ја нарочито, само у једном тренутку сам имао осећај да није добро добити дерби и да то није то. Због тога сам се нашалио за Премијер лигу, а свакако је било уживање гледати ту утакмицу – закључио је Милош Милојевић.

Главни судија меча биће Милош Милановић. Помагаће му Милан Шутуловић и Стефан Војнић.
Четврти судија биће Стефан Јекнић.
Док ће у ВАР соби седети Милан Митић и Марко Ђуричић.

Директан пренос дербија кола са стадиона ,,ТСЦ Арена”, између фудбалера ТСЦ-а и Црвене звезде, можете да пратите на програму Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 18 часова и 30 минута.

Подсећања ради, Црвена звезда ће званично прославити 78. рођендан у недељу, 12. марта, на стадиону ”Рајко Митић” од 16 часова против Новог Пазара у оквиру 26. кола Суперлиге Србије.
Улаз ће бити бесплатан, а сигурни смо да ће трибине бити пуне, као и да ће звездаши направити још један спектакл на Маракани.

Повезане вести

Leave a Comment