Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Црвено-бели корак ка дуплој круни!!!

Након спектакуларне прославе рођендана и убедљиве победе над екипом Новог Пазара, црвено-беле очекује дуел 1/8 финала купа Србије, у којем ће браниоц трофеја одмерити снаге са екипом Радничког у Сремској Митровици, у мечу који је на програму у среду од 15 часова.

Фудбалери Црвене звезде дословце су почистили са терена екипу Новог Пазара, спаковавши туце голова иза леђа младог голмана Лазара Славковића, који је био под правом баражном ватром, иако је примио пет голова, сакупио је чак седам интервенција што довољно говори о доминацији црвено-белих.
Испробавао је тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић нове тактичке варијанте са тројицом фудбалера у последњој линији, дао је шансу и момцима који нису до сада били у првом плану, али и онима који представљају будућност нашег клуба.
Марко Ракоњац је први ,, старт” обележио са два гола, показавши велику жељу за доказивањем.
Док је млади штопер Стефан Лековић још један меч одиграо као матор показавши да Звезда не треба да брине за будућност и да је Александар Драговић на правом путу да Звезди ишколује још једног класног дефанзивца.
Али је ,,славу” покупио Гелор Канга који је јубилеј од двеста утакмица у црвено-беком дресу украсио са два постигнута гола и две асистенције. Док је Александар Катаи прелепим лобом још једном ,,нетерао” публику на  ,,Маракани” да му аплаудира.

Следећи противник црвено-белима биће екипа Радничког из Сремске Митровице, која ће угостити актуелног браниоца дупле круне у осмини финала купа Србије.

Иако су у редовима Радничког правили велике планове пред наставак сезоне, ангажовавши неколико искусних фудбалера, не би ли дошли у прилику да се укључе у борбу за улазак у Моцарт Суперлигу Србије, ипак није све ишло онако како су планирали, напротив, након стартног пораза против екипе Вршца, затим и три везана ремија, цех је платио тренер Дејан Николић, којег је наследио његов први помоћник Дејан Грујић који ће у сутрашњем мечу предводити Раднички у највећем мечу у њиховој клупској историји.
Куп је специфично такмичење у којем условно речено мање екипе виде своју шансу да изненаде фаворита, па су изненађења итекако могућа. Раднички је у 1/16 финала већ направио једно изненађење савладавши екипу Партизана након извођења једанаестераца, међутим верујемо да црвено-бели неће ништа препустити случају и да ће питање проласка у 1/4 финале купа решити у регуларном делу сусрета.
Након 23 одиграна кола у Првој лиги Србије, Раднички се налази на седмој позицији са 32 освојена бода уз гол разлику 18:17.
Екипу предводе Крста Ђурђевић са шест постигнутих голова, Стефан Илић је постигао четири, а Никола Милинковић два првенствена гола.

За очекивати је да тренер домаћих Дејан Грујић не тактизира превише, већ да црвено-белима супростави најјачи могући састав, који је до сада изнео највећи терет, а то су:

Драгићевић – Илић, Игњатовић, Спасојевић, Миодраговић – Ивић, Гајић, Петровић – Илић, Грбовић, Ђорђевић.

Биће ово прва утакмица између Црвене звезде и клуба из Сремске Митровице, с обзиром на то да Раднички никада није наступао у елитном рангу такмичења, као и да се до сада нисмо састајали у куповима.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде имају отворен пут ка трећој узастопној дуплој круни, с обзиром да је остало да шампионску титулу и математички потврде, док је из купа испала екипа највећег ривала, коју је управо елиминисао Раднички из Сремске Митровице.
Нема сумње да ће црвено-бели дати све од себе да искористе шансу која им се указала и да ће се по трећи пут узастопно окитити дуплом круном.

Пред сусрет са екипом Радничког из Сремске Митровице, тренер наших фудбалера, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

– Видећемо да ли сви могу да играју, с обзиром на то да је мало времена прошло од претходне утакмице, тако да ћемо после данањег тренинга знати ко је најспремнији за сутра, иако ми делује да је ситуација релативно добра. Свакако нам је то претпоследња утакмица пред репрезентативну паузу, па нема потребе за већим одмором – почео је Милојевић.

 На најбољи могући начин се звездашима представио Марко Ракоњац – головима, а Милојевић верује да тако може и млади Јован Мијатовић.

 – Може свакако да буде на том нивоу, иако је доста млађи. Ракоњац има искуство из Суперлиге, старији је од Мијатовића пет година, није то мала разлика, тако да верујем да има простора да буде на том или већем нивоу. 

Милојевић истиче да у креативност Вељка Николића. 

 – Вељко је један од наших најкреативнијих везних играча, али се види да је био повређен и да је то оставило трага. Да би га реално оценили за ову сезону, мора да одигра три до пет утакмица у контиуитету, па да онда видимо где је. То што је требао да одради, одрадио је. Треба му лопта у ногама да креира, а кад нисте у меч форми, може да дође до проблема. 

 Звезда је била изузетно ефикасна против Новог Пазара.

 – Голови увек треба да дођу из добре игре и улагања, како би се на крају постигло пет погодака. Некад успемо, некад не, али битна ми је комплетна слика и увек бих волео да дамо три или више голова и због навијача и играча, да се стекне рутина и осети надмоћ, те да будемо свесни да то можемо да приказујемо у континуитету. 

Раднички је јесенас у Купу Србије елиминисао Партизан. 

 – То је свакако модел како ће играти против нас, тако да смо гледали ту утакмицу у анализи. Сваког противника ког скаутирамо, гледамо у том смислу да против нас и вечитог ривала играју исто. Гледао сам Раднички и против Графичара јесенас, то је чврста екипа, такмичарска, имају три, четири играча са искуством из Суперлиге. Добри су на офанзивном прекиду, те је битно да однос буде прави и залагање максимално. Не желим да размишљамо као да играмо против екипе која је ранг испод. Ако приступ буде прави, неће бити проблема – подвукао је Милојевић.

Главни судија осмине финала купа Србије између Црвене звезде и Радничког из Сремске Митровице биће Павле Илић. Помагаће му Марко Живковић и Александар Говедаровић. Четврти судија биће Давид Матић.

Директан пренос са ,,Градског стадиона” у Сремској Митровици можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1 са почетком у 15 часова.

 

 

Повезане вести

Leave a Comment