Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Црвена звезда Грундфос – Партизан 29:25 (16:12)

Рукометаши Црвене звезде Грундфос прекинули су негативан пост против “вечитог ривала” и славили у 93. “вечитом дербију” у “Шумицама”, у оквиру 19.кола АРКУС лиге – 29:25 (16:12).

У “вечитом дербију” форма никада није пресудна и нема фаворита, то су неписана правила. Посебно у дербијима између црвено и црно-белих. То су потврдили овог пута и рукометаши Црвене звезде који су у потпуности надиграли “вечитог ривала”, којем су даване велике шансе и опет прављена грешка.

У протеклих неколико утакмица силно појачани црно-бели су остварили битне победе, али Црвена звезда је стала на пут том низу и наставила победнички низ у дербијима када је у питању црвено-бела породица. Славили су фудбалери, кошаркаши су у вођству 3:2, славили су и ватерполисти и одбојкаши и одбојкашице, ватерполисткиње, сада је дошао ред и на рукометаше.

И поред три повреде у току меча и скраћене ротације, црвено-бели су били надмоћнији током свих 60 минута, па чак и када је стигао умор при крају меча, успели да остану смирени и потврде победу. Свакако најнижу оцену дербија добијају арбитри који три веома груба фаула нису санкционисали ни фаулом, а да нису имали такта да испрате један овакав меч говори податак да су два пута прекидали контру Црвене звезде.

Нажалост, Ротем Сегал се поново повредио у дербију, у уводним минутима, и прве прогнозе нису оптимистичне. У првом дербију, Ротем је сломио стопало, а сада прст након једног дуела.

Од првог минута Звезда је била фокусирана само на победу, на прекид негативног низа од осам узастопних пораза и пет и по година без победе. Иван Хорват је преузео одговорност у нападу и уз Милоша Бујишића, који је постигао неколико веома ефектних голова, врло брзо донео Звезди предност, коју је чувао Димитрије Јелић. Јелић је ове сезоне дефинитивно себе изградио као најбољег чувара мреже АРКУС лиге. Овог пута нису имали решење ни Никола Зечевић, ни Стефан Петрић, ни Урош Којадиновић, који су заједно постигли 329 голова до данашњег дербија. Јелићу седам заједничким снагама.

Гости ниједном нису имали прилику да поведу, Црвена звезда у серијама ломила противника, имала +7 у првом полувремену (12:5), а завршила са 16:12 после гола Мајеса.

Одбрана је сјајно фукнционисала, у тандему са фантастичним Јелићем, иако су лишени помоћи Сегала, касније и капитена Ненадића, који је веома грубо фаулиран и није могао да настави меч, а нефуго затим у контри испред гола Трнавца, Ђуровић је рагби стартом фаулиран, што арбитри и нису окарактерисали фаулом.

Није то пореметило изабранике Ратка Ђурковића, многи су очекивали одговор гостију, који су постигли прва два гола у наставку, али је уследио Звездин “цунами” који је одувао све наде и шансе ривала а нашем тиму донео девет голова разлике, (24:15). Неизвесности није било, и поред серије гостију од 5:0 у самом финишу, Урош Симић је ставио тачку на меч за 29:25. Податак да су до 54. минута гости постигли само 20 голова против шест момака, у том тренутку без измене, говори о Звездиној игри на овом мечу.

Осам голова Ивана Хорвата, по пет Мирка Ђуровића, Милоша Бујишића и Ђорђа Мајеса.

Звезда у наредном колу гостује у Шапцу, екипи Металопластике.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – ПАРТИЗАН 29:25 (16:12)
Београд, хала: УВЦ „Шумице“. Гледалаца: 700. Судије: Марко Секулић и Владимир Јовандић (Панчево). Искључења: Црвена звезда 10, Партизан 6 минута. Седмерци: Партизан 4(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 5, Хорват 8, Симић 2, Ненадић 1, Колунџић 3, Гемаљевић, Мајес 5, Сегал, Матичић, Шмигић, Пантић, Перић, Бујишић 5, Шљукић. Тренер: Ратко Ђурковић

ПАРТИЗАН: Михајлов, Јовић 3, Шотић 5, Лазовић 1, Радивојевић 1, Варга, Миловановић 3, Чекић, Трнавац, Којадиновић 5(3), Зечевић 2, Мићић 1, Гудурић, Поповић 1, Лазић, Петрић 3. Тренер: Дарио Кржељ

The post Црвена звезда Грундфос – Партизан 29:25 (16:12) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment