Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Девет Звездиних кадетских репрезентативаца

Пред изабраницима Слађана Николића је пауза у домаћем првенству, а чак девет фудбалера нашег клуба је добило позив селектора Александра Луковића за утакмице квалификација за Европско првенство У17 репрезентације Србије. Част да бране боје националне селекције Србије су добили: Вељко Милосављевић, Матеја Остојић, Давид Ђурић, Илија Костић, Андреј Петровић, Андрија Максимовић, Урош Тегелтија, Вељко Вукојевић и Виктор Стојановић.

Кадетска селекција, коју предводи искусни реномирани стратег Слађан Николић, ове сезоне бриљира у националном првенству. С тога се на списку некадашњег дефанзивца и капитена нашег клуба – Александра Луковића нашло чак осам играча. Са друге стране, на списку У17 репрезентација Србије је и талетовани одбрамбени фудбалер Илија Костић из табора кадета Графичара.

Мотор црвено-белих момака рођених 2006. године – Андреј Петровић је већ годинама уназад члан репрезентације Србије, а луцидни везиста верује у снагу и квалитет националног тима.

Велика привилегија ми је када добијем позив репрезентације. Једноставно представљам државу, град, породицу и пријатеље. Свако дете од малих ногу машта о позиву своје земље. Имам част да сам од првог окупљања генерације 2006. у кући фудбала, па све до дан данас присутан са екипом. Црвена звезда и национални тим су у мом срцу и тако ће увек бити. Ово је велика шанса за нашу генерацију, како појединачно тако и колективно. Остао би велики жал ако не бисмо остварили заједнички циљ и жељу, а то је да играмо са најбољим тимовима Европе. Мислим да са квалитетом који поседујемо то није недостижно. Уз помоћ стручног штаба и селектора Александра Луковића, даћемо све од себе да будемо део спектакла у Мађарској – поручио је Андреј Петровић.

Млади леви бек и предводник кадета Црвене звезде – Давид Ђурић истиче да се национални тим вредно спрема за квалификације, као и да је увек лакше када су ту клупски саиграчи.

Изузетна ми је част што сам део националног тима Србије који ће покушати да избори пласман на Европско првенство до 17 година. Окупили смо се 15. марта и одмах кренули са припремама за предстојеће утакмице. Уз рад на терену, очекује нас и видео анализа. Темељно ћемо скенирати противнике и видети које све предости и мане поседују. Међутим, који год ривал буде са друге стране терена, нећемо одустати од наше препознатљиве игре. Једва чекамо мечеве. Наравно много ми је лакше што су крај мене и другари из клуба, али нагласио бих да се сви дружимо, као и да је атмосфера одлична. Чињеница да је из Црвене звезде позвано девет играча је само огледало доброг рада наше Омладинске школе, уз то доказ да смо једна од најбољих фудбалских академија – рекао је Давид Ђурић.

Кадетску селекцију Србије очекују мечеви са Белорусијом (22. марта од 14 часова), Босном и Херцеговином (25. марта од 14 часова) и Израелом (28. марта од 14 часова). На Првенство Европе одлази осам првопласираних репрезентација из свих група и седам најбољих другопласираних селекција.

The post Иза југа Маракане – Девет Звездиних кадетских репрезентативаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment