Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Напредак у Звездином низу!!!

Фудбалери актуелног освајача дупле круне Црвене звезде, наставили су пролећни низ победом у осмини финала купа Србије над екипом Радничког из Сремске Митровице, не дозволивши симпатичним домаћинима да направе још једно велико изненађење.
Па их након пласмана међу осам најбољих екипа у најмасовнијем клупском такмичењу у нашој земљи очекује меч 27. кола Моцарт Суперлиге Србије, у којем ће гостовати екипи Напретка у Крушевцу у недељу од 17 часова, са жељом да победом заокруже пролећни низ тешких мечева и да у добром расположењу оду на репрезентативну паузу.

Након рођенданске рапсодије на нашем највећем стадиону, где су буквално почистили са терена екипу Новог Пазара,  фудбалери Црвене звезде гостовали су симпатичној екипи Радничког из Сремске Митровице коју су рутински савладали са 3:1, головима Мирка Иванића који је овим голом наговестио да је повреда прошлост, Марка Ракоњца који је наставио голгетерску серију започету против гостију из Рашке и Кингса Кангве на асистенцију све константнијег Ираклија Азарова који почиње да оправдава веру шефа скаутинг службе Марка Марина у његове квалитете.

Следећи противник црвено-белима и последњи у низу од девет тешких мечева који су очекивали фудбалере Црвене звезде од пролећне премијере па до репрезентативне паузе, биће екипа Напретка из Крушевца, јер знамо колико је ужарена атмосфера у Лазаревом граду када долази највећи клуб на нашим просторима.
Након разочаравајуће полусезоне у којој су имали велике планове, пласман на десету позицију и место које гарантује плеј аут и борбу за опстанак у друштву суперлигаша, дали су повода одговорнима у редовима ,,Чарапана” да засучу рукаве, не би ли у наставку сезоне поправили утисак и домогли се сигурне зоне и плеј офа.
У ту сврху из Црвене звезде ангажовани су млади и талентовани фудбалери средине терена Никола Станковић и Никола Кнежевић, док је деснокрилни нападач Марко Бојовић стигао из екипе Грбља (Црна Гора).
Некадашњи првотимац лучанске Младости Урош Љубомирац стигао је из екипе Балзана са Малте.
Док је репрезентативац Естоније Марк Оливер Роснуп стигао из тамошњег најпознатијег клуба, Левадије.
Клуб су напустили Петар Мићин који је прешао у редове нишког Радничког, Срђан Коцић који је појачао Колубару и млади Петар Павловић који се преселио у редове ОФК Београда.
Урош Рашковић је прешао у редове Трајала, док је искусни Немања Миловановић појачао Мешево Горњи Степош.
Након прозивке и обавезних тестирања, фудбалери Напретка припреме за наставак сезоне одрадили су у анталијској регији као и већина суперлигаша, где су одиграли четири сусрета, забележивши три победе ( Тисакечке 2:0, Шамахи 1:0 и Ворскла 1:0) и реми (Актобе 1:1).
Међутим на старту пролећа није баш све ишло по плану, пошто су ,,Чарапани” уписали три везана пораза, а бољи су били Партизан (1:0), ТСЦ (2:0) и Нови Пазар (1:0), да би низ пораза прекинули победом над екипом Радничког из Ниша (2:0), а затим су победили и Младост ГАТ (1:0).
Уследио је реми против Спартака из Суботице (1:1), а затим и убедљив пораз од екипе Радничког 1923 (3:0).
Да би пред дуел са црвено-белима успели да изборе пролаз у четвртфинале купа Србије, победом над екипом Спартака из Суботице (1:0).

Након двадесет и шест одиграних кола, екипа Напретка забележила је седам победа, пет ремија и чак четрнаест пораза, уз негативну гол разлику 20:29 и заузима десету позицију на табели са 26 освојених бодова, чак седам мање од позиције која води у плеј оф, а коју тренутно деле Раднички 1923 и Колубара.
Екипу предводе Марко Сарић са пет голова и две асистенције, искусни Небојша Бастајић са четири, те Марко Путничанин са три постигнута гола.
Док је Немања Крстић уписао два гола и пет асистенција.

Црвена звезда и Напредак до сада су одиграли 63 утакмице.
Звезда је славила 45 пута, 14 сусрета је завршено нерешеним резултатом, док је екипа Напретка победила у само четири наврата.
Укупна гол разлика је у корист Звезде и износи 141:47.
Последњи пут Звезда и Напредак су се сусрели 18. септембра прошле године, а славио је наш тим минималним резултатом (1:0) на Маракани голом Александра Пешића.

За очекивати је да тренер Напретка Драган Перишић црвено-белима супростави следећих једанаест:

Петрић – Мршић, Ђековић, Керкез, Вукајловић – Пантић, Путничанин – Љубомирац, Крстић, Бастајић – Матић.

Са друге стране, фудбалери Црвене звезде након стартног пролећног ремија против екипе Војводине који из ове перспективе изгледа као инцидент, забележили су седам узастопних победа, па се након неколико киксева вечитог ривала налазе надомак шесте узастопне титуле шампиона, за шта им је потребно да у наредна четири кола регуларног дела шампионата упишу победе и да у првом колу плеј офа заједно са својим највернијим присталицама прославе нову шампионску титулу. А онда до краја првенства могу да се посвете разигравању деце из свог подмлатка и играча са мањом минутажом, као и обавезама у купу Србије.

Пред пут у Крушевац, тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

– Свакако јесте мотив, гледамо да колико год је могуће повећамо предност из кола у коло. Мотивација неће бити проблем за утакмицу у Крушевцу, јер играмо у фудбалском граду и амбијенту, мислим да можемо да одиграмо добар меч – поручио је Милојевић.

Представнике медија је интересовало и да ли ће поједини играчи имати дужи предстојећи одмор.

 – Размишљамо о томе, има играча који су  дали и више него што су у неким тренуцима могли. Када је у питању њихово здравствено стање нисмо имали већих проблема, али су играли под вирусима, грипом и неким мањим проблемима, свакако да заслужују мало дужи одмор. Постоји група од четири или пет играча, који ће добити дан или два више. 

Милојевић није желео да говори о тактичким замислима када је у питању последња линија Црвене звезде.

 – То су питања, на која сад не могу да дам тачан одговор, не зато што не знам, већ зато што би то помогло нашем противнику у припреми утакмице. 

Милојевић истиче да млади Иракли Азаров улаже велики труд, као и да има прилику да се избори за место у стартној постави. 

 – Азаров има шансу да се избори за такав статус. Свиђа ми се његов однос, као и енергија. Нормално је да неки играчи улазе, неки испадају из форме. Он је на добром путу да то уради. Када је био у солидној форми, задесио га је проблем са вирусом и није дуго тренирао. Полако се враћа и надам се да ће из утакмице у утакмицу бити све бољи. 

Истог става је био шеф стручног штаба и када је у питању откривање имена нападача који ће почети утакмицу у Крушевцу.

 – То је такође питање, на које не могу да дам одговор, о саставу тима, не бих говорио пре утакмице. Добра је ствар што су и Пешић и Ракоњац у форми, а да ли ће бити од старта на терену заједно или не, на то морају навијачи да сачекају и виде када утакмица почне. 

Говорио је Милојевић и о квалитетима екипе Напретка. 

 – Пре свега имају Матића, који је квалитетан играч. Такође и Керкез на прекиду. Имају наша два момка који су јако талентовани, Станковића и Кнежевића, знам да ће бити додатно мотивисани да играју против нас. Ради се о екипи која је за свако поштовање, али и којој су неопходни бодови и све сем стопроцентног фокуса може да створи проблем на утакмици као што је ова сутрашња. 

Прокоментарисао је стратег црвено-белих и терен у Крушевцу.

 – На то сам се већ навикао и нема разлога да се понављам. Такав је период, март месец, морамо да се прилагодимо. Уколико наш однос буде као и после 30 минута у Сремској Митровици, онда и та подлога мало мање смета и није толики проблем уколико се прилагодимо. Свакако да бих волео да су сви терени квалитетни, то би повећало и квалитет фудбала. Наш посао, играча пре свега је да се прилагоде што пре. 

Истакао је Милојевић да не размишља о наредном противнику у Купу Србије. 

 – Не размишљам о томе, жреб ће показати ко је наш следећи противник. Против кога год будемо играли у наредној рунди, рачуница је проста. У купу морате да победите све до краја, немате права на грешку. Немам противника ког бих хтео или којег бих желео да избегнем. 

Талентовани млади штопер Страхиња Ераковић је добио позив селектора репрезентације Србије, за престојеће утакмице квалификација за Европско првенство.

 – Не бих да се мешам у посао селектора, није захвално. Као тренер бих волео да имам што више играча који носе национални дрес, поготово репрезентације наше земље, али са друге стране имамо 10 или 11 играча који имају обавезе током ове паузе. Нећемо имати пуну групу за тренинг, са једне стране срце каже да, волео бих имам што више репрезентативаца Србије, док са професионалног аспекта волео бих да су сви ту. Не бих да радим туђи посао, поносан сам што је Ераковић позван, мислим да је својим играма заслужио, сазрео је и надам се да ће добити минуте да покаже да је у доброј форми. 

Млади Андрија Радуловић који се тренутно налази на позајмици у Раднику из Сурдулице је постигао погодак против вечитог ривала, а шеф стручног штаба наше екипе Милош Милојевић је истакао да редовно прати игре момка који је поникао у црвено-белој Омладинској школи. 

 – Радуловић је играч о ком смо веома размишљали и у децембру месецу. Ради се о момку који има квалитет, био је у првом тиму и показао да има квалитет да игра и овде. Драго ми је што се тако развија, а о свим осталим питањима ће клуб расправљати кад се заврши сезона. Свакако је наш играч и један од оних које помно пратимо – закључио је Милош Милојевић.

Главни судија меча између фудбалера Напретка и Црвене звезде биће Милан Митић.
Помагаће му Никола Антић и Александар Марјановић.
Четврти судија биће Марко Ивковић.
У ВАР соби ће седети Станко Остраћанин и Слободан Павловић.

 Директан пренос утакмице са стадиона ,,Младост” у Крушевцу, између фудбалера Напретка и Црвене звезде можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 17 часова.

Повезане вести

Leave a Comment