Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на позајмицама – Викенд у знаку Радуловића

Чак 14 фудбалера Црвене звезде који се тренутно налазе на позајмицама су наступали за своје клубове у викенду иза нас. Головима су се истакли талетовани Андрија Радуловић и будући центарфор нашег клуба Питер Олањинка, док је виспрени везиста Владимир Лучић у два наврата остварио асистенцију.

Андрија Радуловић је пружио једну од најбољих партија у пролећном делу шампионата и стигао до другог гола у дресу Радника. На перфектан начин је реализовао ситуацију један на један са противничким голманом када је погодио даљи угао и довео госте до предности. Могао је левоноги дриблер да се упише у стрелце неколико минута раније, али је отишао превише искоса, те је голман Партизана успео да одбрани ударац у ближи угао. Уз то је изводио је све прекиде у тиму и био до краја меча најопаснији играч екипе у плавим дресовима. Такође, у победи над вечитим ривалом је учествовао и Урош Лазић. Звездино дете је почело утакмицу у везном реду, а некадашњи капитен и тренер омладиснке селекције Црвене звезде – Славољуб Ђорђевић је наменио нови задатак за младог Лазића. Током већег дела утакмице је водио рововску битку на средини терена, уз приоритет разигравања тима. У финишу меча се „преселио“ на позицију десног бека, где је бележио прегршт дефанзивних интервенција до последњег судијског звиждука.

Питер Олањинка је поново био стрелац у дресу Славије из Прага. Дошао је нападач из Нигерије до двоцифреног броја голова у Фортуна лиги ове сезоне, укупно 16 у свим такмичењима. У 30. минуту утакмице показао је манире правог центарфора. Одлично је био постављен у казненом простору противника, те након одбитка унутрашњим делом стопала са линије петерца послао лопту у мрежу. Поред поготка истакао се са неколико кључних додавања, као и дриблинга.У другом полуврему је могао и до другог гола, али нажалост у тој ситуацији није имао довољно фокуса при завршници.

У београдском дербију Чукарички је савладао Вождовац са 3:1, а велику улогу у важном тријумфу за излазак у Европу екипе са Бановог брда, су имали кретивни везиста Владимир Лучић и стамени дефанзивац Радован Панков. Лучић је просто уживао на терену дриблајући и „сакривајући“ лопту противничким играчима. Такође, није се устручавао да опроба ударац са велике удаљености и тиме стави на искушење голмана „Змајева“. Овога пута није затресао мрежу, али је зато бриљирао у проигравањима за гол. Оставарио је учинак у виду две асистенције и тиме додатно побољшао лични салдо. Популарни Раша је, као и на претходним утакмицама, командовао последњом линијом домаће екипе. Према подацима статистичке платформе ИнСтат остварио је индекс 204, а највише се истакао у прецизним додавањима и ваздушним дуелима.

Никола Станковић и Никола Кнежевић су овог викенда имали посебан мотив, јер су стали на мегдан клубу у коме су поникли и афирмисали се као велики професионалци. Станковић је одиграо свих 90 минута против Црвене звезде, а на терену стадиона „Младост“ је доказао од чега је саткан. Борбеност и залагање нису изостали код момка рођеног 2003. године, а велика жеља приказана је кроз велики број дуела на средини терена. У два наврата је био у позицији да упути ударац са дистанце, али није имао довољно концетрације да покаже разоран шут који поседује. Поред Станковића и његов имењак Кнежевић је провео цео меч у игри, а управо ова два фудбалера су често комбиновала на терену. Покушавао је у пар наврата некадашњи најбољи стрелац омладинског тима Звезде да споји свог саиграча са голом, где се Кнежевић истакао као фудбалер са одличним прегледом игре. У првом полувремену је имао снажан ударац са 20 метара, који је завршио изнад пречке, док је у другом делу игре наместио шансу за гол одличним пасом у простор коју играч Напретка није успео да реализује. Такође, је доста учествовао у разигравању линија тима екипе из Крушевца.

Нема дилеме да се Петар Станић истакао као предводик тима са севера наше земље. Иако је његов клуб доживео пораз минималним резултатом, рођени Панчевац је оправдао улогу једног од најбољих фудбалера Спартака. Претрчао је велики број километара, покривао готово сваки део терена, учествовао пођеднако у офанзивном и дефанзивном сегменту игре. Имао је покушај главом средином другог полувремена када је могао да се упише у стрелце, али је његов покушај завршио тик поред леве стативе гола гостујуће екипе.

Јован Митуљикић и Илија Бабић су поделили минутажу на утакмици између Младост ГАТ и крагујевачког Радничког. Ненад Лалатовић, тренер домаће екипе, шансу од првог минута је указао Бабићу, да би га на старту другог дела игре заменио годину дана млађи Митуљикић. Оба Звездина бисера су предњачила квалитетом у игри, али нажалост нису успели да са саиграчима дођу до бодова на свом терену.

Никола Глишић је одиграо 90 минута у поразу ИМТ-а на затварању 24. кола Прве лиге Србије од Радничког из Сремске Митровице. Са капитенском траком око руке, млади десни бек је „шпартао“ крај десне аут линије и разигравао саиграче. Александар Лукић је заиграо у другом полувремену, а у интервалу од скоро 30 минута имао је стопостотан учинак у пас игри, ваздушним дуелима и клизећим стартовима. Међутим, лидер у другом по јачини такмичењу у нашој земљи није успео да дође до позитивног резултата.

Марко Стаменић је ушао у игру у финишу меча између Копенхагена и Вибурга, те је био део победе великана Данске у првенственој утакмици. Немања Мотика, који је задужио дрес са бројем десет у Аустрији Лустенау, је од првог минута на терену водио свој тим до победе. Нарочито се се истакао крилни нападач код водећег гола његовог тима где је учестовао у комплетној акцији домаћина.

Због повреда овог викенда нису наступали Зоран Поповић и Секу Саного. У победи Каљарија у Серији Б – Филипо Фалко није улазио са клупе, а Милош гордић није био у саставу АЕК Ларнаке.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Зоран Поповић (Чукарички) – без наступа
Милош Гордић (АЕК Ларнака) – без наступа
Никола Глишић (ИМТ) – 90 минута у поразу од Радничког СМ (2:1)
Урош Лазић (Радник) – 90 минута у победи над Партизаном (1:2)
Радован Панков (Чукарички) – 90 минута у победи над Вождовцем (3:1)
Александар Лукић (ИМТ) – 27 минута у поразу од Радничког СМ (2:1)
Секу Саного (Париз) – без наступа
Никола Станковић (Напредак) – 90 минута у ремију са Црвеном звездом (1:1)
Марко Стаменић (Копенхаген) – 5 минута у победи над Виборгом
Никола Кнежевић (Напредак) – 90 минута у ремију са Црвеном звездом (1:1)
Петар Станић (Спартак) – 90 минута у поразу од Радничког из Ниша (0:1)
Филипо Фалко (Каљари) – без наступа
Андрија Радуловић (Радник) – 85 минута у победи над Партизаном (1:2)
Владимир Лучић (Чукарички) – 76 минута у победи над Вождовцем (3:1)
Немања Мотика (Аустрија Лустенау) – 89 минута у победи над Клагенфуртом (4:2)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – 45 минута у поразу од Радничког 1923 (1:2)
Питер Олањинка (Славија Праг) – 90 минута у ремију са Слованом из Либереца (2:2)
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 45 минута у поразу од Радничког 1923 (1:2)

The post Звездаши на позајмицама – Викенд у знаку Радуловића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment