Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели спремни (и бројнији) за Басконију (четвртак, 19)

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет након победе над екипом СЦ Дербија, припремају се за утакмицу 30.кола Евролиге са Басконијом у Београду.

Меч за који су карте пуштене у продају прошлог четвртка, почиње 19 часова у хали Александар Николић.

Тренер црвено-белих Душко Ивановић ни на овој утакмици неће моћи да рачуна на комплетан састав, Бранко Лазић се опоравља, под знаком питања је Огњен Добрић, као и учешће Немање Недовића, али је тренер црвено-белих потврдио да ће и Добрић и Недовић бити у комбинацији за ову утакмицу.

У првој утакмици два тима која је одиграна у Виторији, гости из Шпаније славили су 92:75.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић:

Тешка утакмица. Играмо против тима који је најбољи у нападу и асистенцијама. Изузетна нападачка екипа, имају велики таленат, атлете… Врло су ефикасни и морамо да играмо изузетно добру одбрану, што ће бити веома тешко, али сваку утакмицу играмо да добијемо. Да би смо добили Басконију, пре свега морамо да играмо одбрану, а не напад. У нападу ћемо некако већ наћи решење – рекао је тренер црвено-белих Душко Ивановић.

Факундо Кампацо: – Биће тешко. Добар су тим, опасни су. Могу да постижу поене на све начине, из сваке позиције… Ми морамо да обратимо пажњу на то, играју брзо, са пуно енергије и ми морамо да будемо паметни и да играмо паметну кошарку. Морамо да играмо добру одбрану и уз наше навијаче мислим да ћемо добро проћи ако то урадимо све – рекао је Кампацо пред меч са Басконијом.

Ово ће бити 16.дуел два клуба у Евролиги, гости из Виторије имају за нијансу повољнији скор (8-7).

Након утакмице у Београду против Басконије, црвено-беле очекује у недељу утакмица 23.кола АБА лиге са Морнаром, а онда и последње дуполо коло Евролиге, утакмице са Валенсијом (среда)у Београду, и Асвелом (петак) у Француској.

The post Црвено-бели спремни (и бројнији) за Басконију (четвртак, 19) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment