Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иванић међу најкреативнијима на свету

Према подацима фудбалске опсерваторије ЦИЕС креативни везни фудбалер Мирко Иванић је заоузео високо 19. место по оствареним асистенцијама у домаћем шампионату, током претходних 365 дана рачунајући играче из чак 75 првенстава широм света.

Елеганција, одмереност, поузданост, константност су само неки од придева којим можемо описати игру Мирка Иванића. Током своје фудбалске каријере је уписао бројне рекорде, освојио вредне награде и признања. Поново његови резултати на терену нису остали незапажени, те се интернационална фудбалска платформа осврнула на учинак популарног Миће у претходних 365 дана и на партије у домаћој лиги. Иванић је у поменутом временском интервалу остварио биланс од 13 асистенција и управо када су у питању проигравања за погодак долазимо до сржи достигнућа некадашњег играча Војводине и Бате Борисова.

ЦИЕС – чувена фудбалска опсерваторија која прати различите параметре игре и статистику играча широм света, је сврстала Мирка Иванића у топ 20 играча по учинку забележених асистенција. Миљеник навијача Црвене звезде је заузео високу 19. позицију када се у обзир узму број проигравања за гол и коефицијент одиграних утакмица у националном првенству током претходних годину дана.

Са индексом 8.1 Иванић је оставио иза себе Филипа Костића (Јувентус – 7.9), Бруно Фернандеса (Манчестер јунајтед – 7.9), Ендија Робертсона (Ливерпул – 7.6), Ерлинга Халанда (Манчестер сити – 7.5), Александра Головина (Монако – 7.5)…

Истраживање је обухватило чак 75 домаћих шампионата широм света, те нема дилеме да се Иванић убраја у играче врхунске класе. Врлине које красе момка рођеног у Бачком Јарку и позиција коју је заузео само су мали индикатор фудбалских квалитета које поседује.

Занимљив податак представља чињеница да је Иванић у знатно краћем временском интервалу стигао до идентичног скора. Звездина четворка је ове сезоне на дохват дабл-дабл учинка. Тренутно је постигао девет голова и уз то остварио невероватних 13 асистенција рачунајући сва такмичења за период играња нешто дуже од једне полусезоне.

The post Иванић међу најкреативнијима на свету appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment